Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грибовицьке сміттєзвалище: активісти і Маруняк не порозумілися

Як вже повідомляло Гал-інфо, активісти із сіл, що розташовані поблизу Грибовицького сміттєзвалища, сьогодні, 26 серпня, вивели односельців на акцію протесту. Частково була перекрита дорога на виїзді зі Львова в районі готелю «Варшава» та поблизу селища Дубляни.

На місце події прибула Ірина Маруняк, голова Сихівської райадміністрації Львова та заступник голови комісії з надзвичайних ситуацій у Львові. Однак дійти порозуміння з протестувальника їй не вдалося.

Місцеві мешканці звинувачують владу Львова у тому, що сміття й надалі звозять на Грибовицьке сміттєзвалище. Люди обурені, через те, що не зважаючи на незгоду Малехівської сільської ради, поряд із аварійним Грибовицьким сміттєзвалищем продовжують готувати новий сміттєвий полігон площею у 6,5 гектарів. Мешканці навколишніх сіл вважають, що у львівській мерії не шукають вирішення проблеми.

Як повідомили у львівському УКРОПі, на місці події перебували Ігор Муравський, депутат Жовківської райради від партії УКРОП, голова районної комісії з екології та Ігор Зінкевич, депутат від УКРОПу у Львівській міській раді, керівник ГО «Варта-1».

«Люди налаштовані дуже рішуче. Вимагали зустрічі із міським головою Андрієм Садовим, - повідомляє Ігор Муравський, - натомість розмовляти з активістами приїхала Ірина Маруняк, голова Сихівської райадміністрації, заступник голови комісії з надзвичайних ситуацій у Львові. Розмова не складається. Місцеві мешканці втратили віру у Садового та його чиновників", розповів депутат. 

Отож, сьогодні на місці протесту, активісти створили комісію, що буде контролювати ситуацію навколо аварійного сміттєзвалища, зокрема, й діяльність фірм, що його обслуговують, отримуючи мільйонні надходження з міського бюджету. У неї увійшли представники сіл, що потерпають від сміттєзвалища, екологи, депутати районної, Львівської та обласної рад.

«Ірина Маруняк, коли її попросили погодити протокол про створення громадської комісії, його порвала. Документ довелось відновлювати», - повідомили в УКРОПі.

"Ми з активістами піднялись на сміттєзвалище. Туди таки й справді знову звозять сміття. Один з охоронців підтвердив це у присутності ЗМІ. Ми зафіксували нещодавно завезене на фото і відео»,- повідомив з місця події Ігор Муравський.

«Ми були на місці, де за словами людей, готують нову площадку. Там й справді проводяться земляні роботи. Місцеві мешканці вважають, що для відновлення сміттєзвалища. А оскільки жоден представник влади не пояснює, що за роботи проводять, складається враження, що протестувальники праві», - зазначив Ігор Зінкенвич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ