Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грибовицьке сміттєзвалище не закриють

Сьогодні, 23 травня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулася нарада, присвячена  проблемам Грибовицьного сміттєзвалища і  контролю виконання умов  чотиристоронньої угоди між Львівською міськрадою, Жовківською райрадою, облдержадміністрацією та сільрадою с. Грибовичі щодо безпечної експлуатації та закриття Грибовицького сміттєзвалища. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Зокрема, у  нараді взяв участь голова обласної ради Мирослав Сеник, який, працюючи першим заступником голови ОДА, контролював виконання цієї  угоди.
 Грибовицьке сміттєзвалище планували закрити першого січня 2006 року. Згодом цей термін перенесли на 1-ше липня 2006 року. Однак, як зазначив на нараді перший заступник голови ОДА Валерій П'ятак, у зв'язку з тим, що нових площ для розташування сміттєзвалища ще й досі не знайдено, відходи з м. Львова будуть вивозити під Грибовичі і після першого липня.
Наразі виконуються лише соціальні програми, розроблені для Грибовичів та інших прилеглих до сміттєзвалища сіл. Натомість не проводиться належним чином його рекультивація, досі не закуплена техніка для потреб сміттєзвалища, гальмується спорудження збірників інфільтратів, не облаштована під'їзна дорога.  До того ж  не вівся й активний пошук площ для облаштування нового міського сміттєзвалища. Уряд України не погодився з пропозицією передати для таких цілей територію Яворівського військового полігону. Правда, на сьогоднішній нараді прозвучала інша можлива "адреса" нового сміттєзвалища - Кагуївській кар'єр у Миколаївському районі. Однак тут ще мають сказати своє слово експерти, а згодом - і органи місцевого самоврядування.
Підсумовуючи нараду, голова обласної ради Мирослав Сеник зазначив, що позитивним є вже той факт, що реанімується контроль за виконанням чотиристронньої угоди, підписаної ще в 2004-му році. Водночас Мирослав Сеник запевнив, що облрада готова допомагати у вирішенні проблеми з пошуком майданчика та будівництвом нового сміттєзвалища для Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ