Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Грибовицьке сміттєзвалище продовжує горіти

Спецоперація на полігоні ТПВ у Грибовичах триває. Як повідомили в ГУ ДСНС України у Львівській області, сьогодні протягом дня пожежа локалізована. Протягом дня авіація ДСНС України не залучалась.Станом на 09.00 год польоти не проводились, у зв'язку із несприятливими погодними умовами. Станом на 13.00 год гасіння пожежі проводиться ручними стволами, потреби у залученні авіації нема. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Спостерігається біля 30 окремих осередків виходу диму із середини тіла смітєзвалища загальною площею 200 м.кв. на схилі сміттєзвалища.

Проводиться гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 200 м.кв. Протягом дня ліквідовано пожежу на площі 200 м.кв.

До гасіння пожежі задіяні 51 особа та 12 одиниць техніки.

З метою недопущення виникнення горіння сміття на дальньому схилі силами ЛКП «Збиранка» проводяться роботи по засипанню схилу ґрунтом - завезено 18 м.куб (10 осіб та 9 одиниць техніки; (3 бульдозери, 3 екскаватори, 3 самоскиди).

Проводяться пошукові роботи. Пересипано сміття в секторах пошуку орієнтовно 800 м куб.

Всього від початку робіт:

- пересипано сміття  в секторах орієнтовно 52477 м куб.

- екскаваторами пройдено 1177 м з початку робіт;

- обстежено площу близько 12762 м кв., що складає близько 73% від доступних та можливих місць виконання пошукових робіт у секторах першої черги району пошукових робіт (крім площі завалів у ставках інфільтратів);

- ліквідовано горіння окремих осередків на території площею близько 5350 м кв.

- пролито окремі осередки тління сміття у підніжжя відкосу сміттєзвалища з метою запобігання виникнення пожежі на площу завалу (580 м кв.).

- для виположення схилу сміттєзвалища залучено авіацію ДСНС України (2 літаки АН-32П). Здійснено 55 скидів води (434 тонни).

Роботи першої черги аварійно-відновлювальних робіт на основній захисній дамбі ставків накопичувачів інфільтратів завершено.

дамба №1 -  всього викладено 4544 мішки з піском;
 дамба №2 - насипано орієнтовно 13250 м.куб. ґрунту;
дамба №3 - насипано орієнтовно 59650 м.куб. ґрунту.

10 червня до проведення робіт залучено: 119 осіб та  36 одиниць техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ