Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гриневич каже, що в Україні не повинно бути шкіл з туалетами на вулиці

В Україні не має залишитися шкіл з туалетами на вулиці. Про це сьогодні, 17 серпня, під час брифінгу відповідаючи на запитання Гал-інфо, повідомила міністр освіти і науки України Лілії Гриневич.

«Відсоток шкіл, які не мають вигод в приміщенні навчального закладу, є різним у різних органах місцевого самоврядування. Зараз він, звичайно, вже зведений до мінімуму.  Залишається питання для сільської  місцевості, де є проблема з каналізуванням. Однак, це намагаються вирішити облаштуванням вигрібних ям», - розповіла Лілія Гриневич.

За її словами, пріоритетним є питання того, щоб дитина навчалася в максимально комфортних умовах.

«У нас півроку у нас холодно і це впиває на здоров’я дітей. Щороку, коли йде реконструкція шкіл, ми націлюємо на те, що у нас не має залишитися навчальних закладів, які мають зручності за межами приміщення навчального закладу», - заявила міністр.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив: «На Львівщині ми з першого вересня вводимо в експлуатацію три нові школи в сільській місцевості, а саме у віддалених районах – це Турківський та Сколівський райони. Школи зроблені з урахуванням повністю усіх стандартів, які відповідають санітарним та гігієнічним вимогам».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ