Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грищенко: Україна зацікавлена у популяризації своєї культури та історії в Німеччині

23 січня ц.р. Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко провів зустріч з Послом Німеччини в Україні К.Вайлем. Під час розмови сторони обговорили стан та шляхи активізації українсько-німецького співробітництва на культурно-гуманітарному напрямку. Про це повідомила прес-служба Віце-прем’єр-міністра.

Сторони погодилися, що питання освіти та культури є одними з пріоритетних для відносин між двома країнами. Посол Вайль у цьому контексті високо оцінив якість підготовки українських студентів, які навчаються в німецьких університетах. У відповідь К.Грищенко висловився за подальше збільшення кількості студентських та наукових обмінів між Україною та Німеччиною.

Співрозмовники констатували позитивну динаміку розвитку культурного діалогу між двома країнами. К.Грищенко окремо відзначив зацікавленість української сторони у подальшому зміцненні культурної присутності України в Німеччині, що буде важливим чинником подальшого зміцнення відносин між двома народами. У зв’язку з цим були обговорені можливі шляхи та заходи, спрямовані на реалізацію цієї мети.

Наприкінці зустрічі К.Грищенко також висловив подяку німецькій стороні за реалізацію низки важливих проектів у сфері охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ