Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко готує законопроект про масштабне виселення з державних дач

Проявом крохоборства і мародерства вважає Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко заяву Віктора Ющенка на останній прес-конференції про своє бажання зберегти за собою державну резиденцію в Конча-Заспі, яка була надана йому на час президентських повноважень. Про це повідомила прес-служба депутата.

«Тим більше це виглядає дивним на фоні моралізаторства чинного президента, який позиціонувався як людина високих моральних якостей, як людина, яка поставить в рамки державного чиновника, обмежить пільги, привілеї і таке інше», - наголосив політик.

За словами Гриценка, насправді, Ющенко проявив себе тим самим крохобором, тому, що за період діяльності він збудував собі цілий хутір у Безрадичах, додавши багато гектарів за рахунок місцевої владі. «Крім того, має інші резиденції по країні і зараз висловив бажання, як він каже – згідно з законом, і надалі зберегти за собою державну резиденцію в Конча-Заспі. Не існує закону, який би давав таке право президенту», - зауважив народний депутат.

«Ситуація погіршується ще й тим, що сам Ющенко підписував, виходячи за рамки посадових повноважень, закриті документи, якими надавав у довічне користування такі ж самі резиденції іншим посадовим особам. Зокрема, у 2006 році - Володимиру Литвину», - зазначив Гриценко.

Він також зауважив, що «цинічними виглядають пункти цих документів, в яких високим чиновникам, які мають гідну, неспівставну з десятками мільйонів людей пенсію, надаються знижки на 50% на комунальні та інші платежі, виділяються довічно комусь покоївка, комусь - охоронець, а комусь - водій.

«Я вважаю, що Ющенко, як людина, яка декларувала європейські цінності, насправді проявив себе крохобором, який скоріше орієнтується на азійські або африканські цінності минулих століть», - сказав Гриценко.

Політик заявив, що «терпіти ситуацію, коли чинний президент, отримавши нові статки, нові володіння, тримається за державну резиденцію, і новообраний президент, будучи прем’єром, прихопив собі іншу державну резиденцію, не можна».

Гриценко також нагадав, що в Конча-Заспі живуть десятки людей, які колись обіймали високі посади, але за собою утримують це майно, в тому числі приватизуючи його.

«Таку ситуацію залишати без реагування категорично не можна і тому я підготую законодавчу ініціативу, яка б навела порядок у цій сфері і поставила край крохоборам, які після завершення роботи на високих посадах, тримаються за державне майно», - наголосив Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ