Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко пропонує продовжити мораторій на оподаткування прибутку з депозитів для фізичних осіб

Нардеп Анатолій Гриценко вніс законопроект на розгляд ВРУ, який передбачає продовжити мораторій на оподаткування прибутку з депозитів для фізичних осіб. Про це голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, лідер ВГО «Громадянська позиція» повідомив сьогодні, 16 квітня, на каналі «Рада».
Політик нагадав, що прийнятий у 2004 році Закон щодо оподаткування фізичних осіб передбачає припинення дії мораторію на оподаткування відсотків з депозитів. Тобто вже з 1 січня 2010 року з усіх прибутків, отриманих за розміщення депозитів у банках, стягуватимуть податок. Анатолій Гриценко пропонує продовжити мораторій ще на три роки, щоб не створювати додаткових проблем українським вкладникам, які постраждали через кризу. «Зараз і так людина не може повернути депозит. Забирати відсотки за те, що людина забрати не може, - це абсурд», - зазначив Анатолій Гриценко. Депутат вважає недоцільним обтяжувати банківську систему, яка зараз переживає кризові часи. «Банки намагаються знайти баланс, якось утриматися в цій непростій ситуації. Не треба провокувати крах банківській системи», - сказав він.

Голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони прогнозує, що пролонгація мораторію допоможе стабілізувати вітчизняну банківську систему. Анатолій Гриценко сподівається, що внесений ним законопроект № 4366 про внесення змін до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" (щодо продовження неоподаткування банківських вкладів фізичних осіб) найближчим часом буде розглянутий у парламенті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ