Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гриценко вважає, що за хабарництво в особливо великих розмірах суддів треба карати довічним ув’язненням

Запровадженням довічного ув’язнення для суддів, прокурорів та слідчих, які беруть хабарі в особливо великих розмірах, можна буде подолати системне явище корупції та хабарництва в державі – про це розповів під час прес-конференції у Львові голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони, народний депутат, екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко.
„Другого грудня я вніс законопроект на розгляд профільних комітетів Верховної Ради, який передбачає присудження 15-річного ув’язнення з повною конфіскацією майна та без права на амністію державних чиновників, від місцевої влади до найвищих посадових осіб, за хабарництво в особливо великих розмірах – 10 тис. дол. і більше. Якщо ж 10 тисяч доларів взяв прокурор, слідчий, суддя - довічне ув’язнення з повною конфіскацією майна ”, - зазначив він.
„Питання корупції та хабарництва – системне явище, яке, на жаль, створює загрозу національній безпеці держави, тому і боротися з ним потрібно системно”, - наголосив Анатолій Гриценко.
„Держава має чітко забезпечити адекватність та невідворотність покарань, осолбливо це стосується прокурорів, суддів, слідчих, бо в Україні повністю корумпована правоохоронна і судова системи”, - запевнив Гриценко.
Він навів приклад: „Суддя Зварич, якого кілька днів тому взяли з хабарем, „украв” у Міністерства оборони приміщення вартістю 100 млн. грн, яке мали реалізувати через структури Кабміну і підняти бойову підготовку” – наголосив Анатолій Гриценко і додав, що це абсолютно незаконне рішення приймав суд, а прикривав Верховний суд України (нагадаємо, йдеться про приміщення на вул. Саксаганського, 13 у Львові).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ