Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Губернатор Львівщини Микола Кміть наголосив, що звільнення Пшевлоцького відбулося не в правовому полі — Роман Дідусь

Зустріч міжфракційного об’єднання «Наша Україна» із головою облдержадміністрації Миколою Кметем розпочалася із інформаційної довідки губернатора про його бачення розвитку області. Опісля того ми працювали у режимі «питання — відповідь» і перше питання, яке поставив депутат Львівської обласної ради Андрій Микуш, власне і було про звільнення Миколи Пшевлоцького із посади начальника головного управління земельних ресурсів у Львівській області. Андрій Микуш доповів ситуацію про його звільнення і усі присутні, а це і губернатор області, і голова Львівської обласної ради, і всі члени міжфракційного об’єднання «Наша Україна», були єдині в тому, що питання про звільнення Миколи Пшевлоцького повинно бути вирішене в межах чинного законодавства України. Про це «Гал-info» розповів депутат Львівської обласної ради від фракції КУНу «Національний вибір» Роман Дідусь.
Він відзначив, що всі зійшлися на думці, що вся подальша робота по цьому питанню повинна проводитися у межах чинного законодавства України. «Закінчилася наша зустріч знову підняттям питання про Миколу Івановича Пшевлоцького. Ми наголосили, що ситуацію не залишимо просто так, адже повинно бути верховенство закону, відтак завтра проводитимемо пікетування сесії Львівської обласної ради. Губернатор області Микола Кміть наголосив, що ситуація має бути вирішеною згідно із чинним законодавством України і зазначив, що в межах своєї компетенції буде сприяти цьому. Адже згідно із чинним законодавством, для того, щоб звільнити депутата із займаної ним посади, потрібно попередити Раду про це за 15 днів до цього. Цього також не було зроблено. Відтак, звільнення відбулося із суттєвими порушеннями законодавства України і відбулося не в законодавчому полі. На цьому і наголосив губернатор. Питання про Пшевлоцького на зустрічі піднімалося двічі — із початку розмови і в самому її кінці», — розповів Роман Дідусь.
 Т. в. о. голови Львівської ОДА провів робочу зустріч із членами міжфракційного об’єднання «Наша Україна» у суботу, 15 березня.
Нагадаємо, 7 березня начальника Головного управління земельних ресурсів у Львівській області Миколу Пшевлоцького звільнили з займаної посади. У цей час Пшевлоцький перебував на лікарняному. На його місце було призначено Дмитра Завтура, представлення якого відбулося 11 березня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ