Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Губернатор Львівщини перевірив умови праці гірників на шахті „Червоноградська” (Фоторепортаж)

Голова Львівської обласної держадміністрації Микола Кміть з робочим візитом відвідав сьогодні шахту „Червоноргадська”. Губернатор Львівщини ознайомився з проблемами вугільної промисловості та міста Червоноград. Зокрема в ході поїздки він відвідав будівлю майбутнього пологового будинку, який зараз реконструюється та разом з керівництвом шахти „Червоноградська” спустився під землю, щоб особисто перевірити, в як працюють гірники. „Ці люди працюють у дуже складних умовах, тому нам потрібно реформувати галузь. Це дозволить полегшити умови праці та ефективність роботи. Держава б мала змінити ставлення до цих людей, які спускаються на півкілометра під землею, принаймні гарантувати їм хороше медичне забезпечення”, - поділився враженнями Микола Кміть.

Одна з найбільших шахт Львівщини „Червоноградська” переживає зараз не найкращі часи. Зокрема через зупинку Червоноградської збагачувальної фабрики на шахті зібралося вже 34 тис. тонн нереалізованого вугілля, а адміністрація вдається до найжорсткіших антикризових заходів. Зокрема навіть продовжили термін придатності спецодягу та попередили працівників по можливе припинення роботи. Проте, як зазначив директор ДП „Львіввугілля” Володимир Гарбузюк, вже незабаром проблеми можуть загостритися ще більше. „Вугілля не продається тому нема надходжень, до того ж в бюджеті на 2009 рік не передбачено субвенцій на покриття собівартості видобутку вугілля”, - прокоментував він. Разом з головою ЛОДА було обговорено і модель реорганізації підприємства. „Було б доцільно створити на одній базі шахту, збагачувальну фабрику та власний блок електростанцій. Це підтвердить ефективність роботи таких підприємств”, - розповів Микола Кміть.
На пам'ять шахтарі подарували губернаторові ікону заступниці Великомучениці Варвари, освячену в Почаївському монастирі.

Щоденно під землю на Червоноградській шахті спускається близько 800 шахтарів, які працюють у чотири зміни по шість годин. Найбільшою є перша зміна, до складу якої входять техніки-ремонтники, які перевіряють технічний стан шахти. Перед спуском у шахту, кожен має пройти обов’язковий медичний огляд.
Загалом на шахті працює 1385 осіб, з них у галузі видобутку вугілля зайнято 1070. Середня заробітна плата шахтаря коливається від 2700 до 4450 гривень. Продуктивність праці одного робітника складає 34 тони за добу.
Після візиту на шахту губернатор відправився на нараду у ДП „Львіввугілля”, а опісля в Сокальську райадміністрацію.



 

 

 

 

 

 

 


Підготувала Ірина Знась

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ