Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Губернатор Львівщини запевнив, що в Макдональдсі готують без ртуті

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк запевнив мешканців Львівщини та гостей Львова – їжу в Макдональдсі готуюь без ртуті.

«Наскільки мене інформували правоохоронці, це справді була ртуть. Але її занесли не працівники Макдональдсу і це було зроблено не зумисно проти всіх. Тобто це справа тих двох людей, які між собою мали певну суперечку. Ми звернемося до правоохоронців, щоб вони сьогодні інформацію про цей випадок розмістили на сайті МВС, яке проводить попередню перевірку. Я можу заспокоїти усіх мешканців та гостей Львова – що це не має жодного стосунку до приготування їжі у цьому закладі», – заявив Цимбалюк.

Нагадаємо, в одному з львівських закладів швидкого харчування отруїлася дівчина. Заклад зачинили, працюють слідчі.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради, у харчових продуктах, які купила дівчина у мережі закладів швидкого харчування, виявлено рідину невідомого походження. Після споживання продуктів, дівчина зазнала отруєння.

«Такий факт мав місце, але причину поки встановлюють. Конкретніші дані будуть лише після офіційних висновків експертизи», - розповідає заступник головного санітарного лікаря міста Надія Стоцько.

Зараз заклад закрито. На місці працює слідчо-оперативна група, у складі якої 15 осіб. Серед них – представники управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради, Львівського міського управління міліції та міської санітарно-епідеміологічної станції.

Експерти проводять дослідження виявленої рідини, результати очікують отримати сьогодні.

«Дівчина з’їла продукт, після чого їй стало погано. Батько дитини звернувся зі скаргою в суд з підозрою, що в продукті містилась ртуть», - розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради Володимир Рощин.

Потерпіла перебуває в обласній клінічній лікарні. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ