Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Губернаторів буде названо протягом тижня

Претенденти на посади губернаторів уже подали всі необхідні документи для свого призначення в адміністрацію президента.

 

Усі кандидатури чекають вирішального слова президента, пише газета "Дело" з посиланням на слова одного з претендентів – "головного кандидата на посаду губернатора Сумської області" Юрія Чмиря.

Те, що рішення по губернаторах очікується протягом тижня, також підтвердив і голова Полтавської обладміністрації Валерій Асадчев.

За інформацією видання, екс-губернатор Житомирської області Микола Рудченко відноситься до числа претендентів на крісла губернаторів, що можуть очолити області за квотою Блоку Литвина.

Крім Житомирської області, Блоку Литвина може відійти Рівненська область, на керівництво якою претендує депутат від фракції спікера Микола Шершун.

Також політичне призначення може бути зроблене в Хмельницькій області. За словами джерела, до боротьби за крісло губернатора підключилася голова правління "Украгролізингу" Микола Шпак, син нардепа Василя Шпака, близького до Литвина.

До квоти Литвина може бути зарахована і Черкаська область. На губернаторство тут претендує представник Народної партії Литвина Сергій Терещук.

За словами місцевого депутата від БЮТ Валерія Вишиваного, альтернативу Терещуку може скласти лише Петро Душейко, що перед другим туром президентських виборів очолив штаб Януковича.

Поряд з областями, де немає явного лідера в боротьбі на посаду губернатора, у низці регіонів є найімовірніші кандидати. До них відноситься Сумська область.

Юрій Чмирь тут має найвищі шанси. Противагу йому можуть складати екс-голова правління "Сумихімпром" Євген Лапін, а також голова правління "Концерну "Укр-росметал" Григорій Дашутін.

Практично немає конкурентів у народного депутата Олександра Вілкула. Після того як екс-губернатора Дніпропетровської області Володимира Яцубу призначили міністром регіонального розвитку, у Вілкула не залишилося явних конкурентів на посаду губернатора. 

Тверді позиції в народного депутата Миколи Круглова, якого пророкують на крісло губернатора Миколаївської області. Виходець з Миколаєва і представник Партії регіонів Володимир Заплатинський повідомив, що не бачить альтернативи цьому кандидату.

Аналогічно сильні позиції у Дмитра Шенцева в Харківській області. За інформацією великого харківського бізнесмена Владислава Протаса, конкуренцію йому складають перший віце-мер Олександр Кривцов і Степан Масельський, який раніше обіймав цю посаду.

Гарні шанси залишитися в кріслі має нинішній голова Вінницької області Олександр Домбровський. Раніше серед основних претендентів називалося ім'я "регіонала" Владислава Лук'янова і представника партії "Єдиний центр" екс-заступника губернатора Сергія Татусяка. Однак, за даними видання, їхні кандидатури вже відійшли на другий план, - Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ