Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гудрони з Жовківського райавтодору нарешті буде вивезено

4 липня голова Жовківської райдержадміністрації М. Заболоцький провів нараду з питань надзвичайної ситуації, яка склалася у зв’язку з перевантаженням гудронів на території Жовківського райавтодору. У нараді взяли участь міський голова Жовкви, завідувач сектору екологічного контролю, заступник головного санітарного лікаря району, директор Львівської філії ТзОВ ВКП „Алвема“, представники рай- та облавтодору, прокуратури та СБУ, громадськість Жовкви. Про це повідомляє Жовківська РДА.

Представники відповідних служб прозвітували про стан справ, який є на цей час. Завідувач сектору екологічного контролю В. Рудяк повідомив, що на території райавтодору проводиться частковий демонтаж техніки, площадка зачищена від гудронів, але установка з гудронами ще є. Приписи щодо вивезення контейнерів на Грибовицьке сміттєзвалище не виконані. Заступник головного санітарного лікаря району І. Демчук повідомив, що технічного директора фірми „Алвема“ притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання припису.
 Директор Львівської філії ТзОВ ВКП „Алвема“ Є. Дідун ознайомив присутніх з технологією перевезення гудронів та пообіцяв, що з території Жовківського райавтодору ці речовини будуть вивезені, їх будуть перевозити безпосередньо з Грибовицького сміттєзвалища, де наявність речовини може спричинити екологічну катастрофу. Учасники наради домовилися про визначення конкретної дати остаточного вивезення обладнання та гудронів з райавтодору.
21 червня представники громади Жовкви, депутати міської ради зайняли територію промплощадки філії Жовківського райавтодору для виготовлення бітуму з вимогою припинити роботи з перевантаження кислих гудронів у зв’язку з викидом шкідливих речовин в повітря – повідомили у Жовківській РДА.
За дорученням першого заступника голови Жовківської райдержадміністрації М. Козака була утворена комісія за участю представників санітарно-епідеміологічної станції, сектора екологічного контролю, депутатів міської ради, фірми ТзОВ ВКП „Алвема“ (м. Макіївка), яка склала акт обстеження території. Також було складено 2 акти санітарно-епідеміологічної станції та сектора екологічного контролю. За підсумками перевірок прийнято рішення провести нараду в голови Жовківської райдержадміністрації.
Нагадаємо, що ще 22 червня голова Жовківської райдержадміністрації Михайло Заболоцький провів нараду щодо надзвичайної ситуації, яка склалася на території промислової площадки Жовківського райавтодору. Щодо утилізації відходів з Грибович в м. Макіївка Донецької області. Також завідувач сектору екологічного контролю у Жовківському районі В. Рудяк доповів, що ТзОВ ВКП „Алвема“ на базі Жовківського райавтодору орендує земельну ділянку на складі вигрузки щебеню без погодження проектної документації, без дозволу на початок роботи відповідних служб, самовільно розпочало випробувальні роботи з підігріву кислих гудронів та перевантаження їх у цистерни для відправки у м. Макіївку на утилізацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ