Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гуманітарна допомога на 1,6 млн дол. "простоює" через відсутність в Україні кваліфікованих медиків

В грудні 2017 року професор Гарвардської медичної школи з Бостона Геннадій Фузайлов передав Україні благодійну допомогу у вигляді штучної шкіри "Integra" на суму 1,6 млн доларів. За 10 місяців жоден пацієнт не скористався дороговартісним матеріалом через те, що в Україні немає медиків, які можуть його пересадити.
Прес-конференція американських хірургів та анестезіологів щодо проекту "Проти опіків". Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, під час прес-конференції щодо українсько-американського соціального проекту "Проти опіків" повідомив сам Геннадій Фузайлов, передає кореспондентка Гал-інфо.

"Поки що жоден сантиметр "Інтегри" не був використаний. Так ці 1,6 млн доларів лежать тут у вас, у безпечному місці. Але це дуже сумно. Я зробив помилку, що привіз її, тому що заробив собі головний біль. Тобто недостатньо просто зробити хорошу річ і привезти штучну шкіру. Потрібно ще й навчити медперсонал, що з нею робити. Треба було, мабуть, спочатку навчити", - зазначив фахівець з Бостона.

На запитання журналістки Гал-інфо про те, чи є в Україні попит на таку шкіру, Геннадій Фузайлов відповів:

"Пацієнти є завжди. Немає здібностей і досвіду у лікарів. У вас 46 млн населення, іде війна на Сході. Думаю, є багато людей, яким ця шкіра знадобилася б".

Нагадаємо, штучна шкіра "Integra" - це біологічне синтетичне покриття, яке використовують при пересадці шкіри внаслідок одержання опіків.Термін дії цього препарату становить два роки.

В Україні люди з опіками зможуть безкоштовно одержати дороговартісну «штучну шкіру»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ