Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ГУОЗ ЛОДА звернулося до жителів Львівщини з проханням бути обережними у зв’язку з погодними умовами

Сьогодні, 24 січня, Головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА звернулося до жителів та гостей Львівщини з приводу похолодання, що становить небезпеку для здоров’я і життя людей. Про це повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА. Текст звернення подаємо повністю.
„Днями на території України та Львівщини суттєво погіршилися погодні умови (різке похолодання, значні опади снігу, сильний вітер, на дорогах замети та ожеледиця тощо). На жаль, за прогнозами синоптиків, 23-24 січня можливе подальше зниження температури повітря. Вказані умови становлять реальну загрозу здоров’ю людей, насамперед через переохолодження та обмороження.
Інформуємо Вас, шановні краяни, про те, що станції швидкої та невідкладної допомоги і лікувально-профілактичні заклади, які надають невідкладну медичну допомогу  м. Львова та області переведені на посилений режим роботи. Всі вони забезпечені альтернативними джерелами електропостачання та підготовлені до роботи в зимовий період.
Водночас, закликаємо Вас дотримуватись певних правил поведінки в умовах, що склалися, а саме: не виходьте без потреби на вулицю та обмежуйте перебування на морозі. Це застереження особливо стосується дітей! Тепло одягайтеся! Вибирайте просторий одяг, рукавиці та взуття, що не спричинять погіршення кровообігу і, відтак, швидке замерзання. Уникайте одягу із синтетичних матеріалів. Не виходіть на вулицю голодними. Ситій людині мороз не такий страшний. Не використовуйте зволожуючі креми для обличчя та рук. Перебуваючи на повітрі, більше рухайтеся.  Людині, яка довго перебуває на морозі, не можна вживати алкогольні напої. Краще попийте гарячого чаю чи кави. Якщо Ваше перебування на морозі, пов’язане з виконанням роботи чи службових обов’язків, не забувайте про змінні сухі теплі шкарпетки та періодичне вживання гарячих безалкогольних напоїв.
Увага!
Низькі температури повітря, холодний вітер і т.п. можуть спричинити загострення хронічних захворювань! Особливо слід застерігатись хворим на серцево-судинні, неврологічні захворювання та діабет.
При будь-якому дискомфорті у самопочутті, звертайтесь за медичною допомогою чи до лікаря!
Після виклику лікаря чи звертання за медичною допомогою, до їх прибуття забезпечте потерпілому гаряче пиття (не алкоголь) та повільно поступово зігрівайте його сухим теплом кімнатної температури.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ