Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Гичка перереєстрував лікарню в Городоцький район, бо в нього кум там депутат, - Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні на виконавчому комітеті ЛМР розкритикував рішення Львівської обласної ради про перенесення юридичних осіб лікувальних закладів з міста Львова.
Андрій Садовий. Фото Олена Ляхович

"Сьогодні ранком, я взнав, що в порядку денному сесії обласної ради стоїть питання про фактичне переведення обласної психіатричної лікарні в село Заклад. Я розумію, що в тому селі живе головний лікар тої психіатричної лікарні і йому напевно простіше можливо, щоб вийшов з хати і одразу на роботі, не треба до Львова їздити. Але це рішення не є з точки зору міста правильним.

Ми маємо вже прецедент обласної клінічної лікарні, де головний лікар пан Гичка перереєстрував юридичну особу в Городоцький район, тому, що там в цьому районі його кум є депутатом Верховної ради. І воно виглядає смішно з однієї сторони, а з іншої це є страшні речі. Тому, що коли в області ми маємо складні ситуації, куди везуть хворих ? Везуть до Львова в наші міські комунальні лікарні, тому що є високий рівень і фаховість. А в той самий час хтось приймає волюнтариські рішення, давайте ми будемо робити перереєстрацію, забирати бюджетні кошти з місцевого бюджету. Тому, що мова в питанні Обласної психіатричної лікарні йде про орієнтовно десь 14 мільйонів, які поступають до місцевого бюджету. І всі ці працівники є мешканцями Львова, їхні діти ходять в школи, садочки, поліклініки. 

Я би дуже просив, щоби напрацювали відповідне рішення, яке ми від виконавчого комітету скеруємо на сесію Львівської міської ради, щоби сесія прийняла достатньо жорстке звернення на цю тему", - зокрема зазначив Садовий.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, Львівська обласна рада не змогла прийняти рішення про реорганізацію психіатричної служби у Львівській області, яке передбачало зміну місця реєстрації Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні з міста Львова у село Заклад, що у Миколаївському районі. За дане рішення проголосували 42 депутати з 43 необхідних.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зуб від ім'я львівський медиків висловився проти перереєстрації психлікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ