Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Харківських міліціонерів засудили від 6 до 8 років за відрізану голову вбитого

Чотири Харківські міліціонери замели сліди за вбивцею: відрізали хлопцеві голову і викинули в болото, щоб не розслідувати справу. Правоохоронців позбавили звань і засудили від 6 до 8 років, – повідомило сьогодні, 19 березня, видання «Сегодня».

Ще 9 років тому правоохоронці не побажали розслідувати вбивство молодого хлопця. Міліціонери відрізали йому голову і викинули в болото. Після слідчо-оперативних робіт вони прийшли до висновку, що це не вбивство, труп зовсім не кримінальний, тому порушувати кримінальну справу не стали. Більше того, в загиблому впізнали зниклого росіянина, який, нібито, постраждав від диких звірів.

Протее в 2009 році справа спливла коли затриманий чоловік розповів, що одну з жертв викинув як раз в тій лісосмузі. Прокуратура підняла матеріали і виявила неточності. Фахівці провели ексгумацію тіла загиблого «росіянина» і виявили в ребрах кулю.

Міліціонери зізналися у скоєному, мовляв, в голові також було кульовий отвір, але, щоб не розслідувати інцидент, вирішили просто позбутися доказів. За цинічний злочин оперативник і замначальника розшуку отримали по 6 років тюрми, начальник карного розшуку – на рік більше, а слідчий прокуратури – цілих вісім. Усіх зловмисників позбавили військових звань.

segodnya.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ