Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хайдемарі Стефанишин-Пайпер та Пауло Коельо вручать стипендії студентам-переможцям конкурсу програми „Завтра.ua”

26 студентів Національного університету «Львівська політехніка» та одна студентка ЛНУ ім. І.Франка перемогли у загальнонаціональному конкурсі стипендіальної програми Фонду українського бізнесмена та мецената Віктора Пінчука «Завтра. ua». Добір переможців відбувався на підставі конкурсу наукових студентських робіт, які оцінювалися незалежними фаховими експертами, та очних змагальних процедур. Всього у конкурсі взяли участь студенти з 14 вищих навчальних закладів зі всієї України.
 31 січня 2007 року Фонд Віктора Пінчука проведе урочисту церемонію нагородження переможців. У ній, зокрема, візьмуть участь астронавт Хайдемарі Стефанишин-Пайпер, перша жінка українського походження, яка побувала в космосі, бразильський письменник Пауло Коельо.
Стипендіати програми «Завтра. ua» протягом 2007 року отримуватимуть стипендію загальним розміром 6 000 грн на рік (500 грн на місяць). Фонд Віктора Пінчука також планує надати їм низку додаткових можливостей для особистого розвитку, а також сприяти працевлаштуванню у перспективних сферах по закінченні вищої освіти. Зокрема, планується підтримка участі стипендіатів у наукових конференціях та короткострокових стажуваннях, надання грантів для наукової роботи, створення інформаційно-ресурсного центру, який буде функціонувати як база даних талановитої молоді України, створення на базі Фонду неформального об’єднання для проведення науково-тематичних зустрічей.
«Завтра. ua» — це перша в Україні загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді, що здійснюється за рахунок приватних коштів. Стратегічна мета програми — сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти України із середовища найкращих студентів відчизняних вищих навчальних закладів.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ