Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

HBO купила права на українську стрічку

Американська кабельна і супутникова мережа HBO придбала права на телевізійні покази та розміщення на VoD-платформі в країнах Центральної Європи української стрічки режисера Олександр Жовна ʺІсторія Лізиʺ. Про це повідомили у на сторінці Держкіно України у Facebook.
HBO купила права на українську стрічку "Історія Лізи"

Американська кабельна і супутникова мережа HBO придбала права на телевізійні покази та розміщення на VoD-платформі в країнах Центральної Європи української стрічки режисера Олександр Жовна ʺІсторія Лізиʺ.

Відповідний контракт з продюсером картини Валерий Калмыков вже підписано, тож тепер це офіційно.

Виробництво стрічки здійснила кінокомпанія ʺТрумен Продакшнʺ за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

ʺІсторія Лізиʺ - це психологічна драма про дві закохані пари. Одна – не зовсім звичайна, друга – зовсім незвичайна. 
Двоє героїв страждають синдромом Дауна, їх називають ще ʺсонячними дітьмиʺ. Та чи є цей світ достатньо сонячним для них? Наврядче. Тому вони отримали унікальну можливість: потрапити у світ старого, чорного та білого кіно за допомогою незвичайного екрану в магічному кінотеатрі.

Нагадаємо, що проект з робочою назвою ʺСолодка ілюзія життяʺ став одним із переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка проекту становить 3 млн 704,5 тис. грн. при загальній вартості виробництва фільму - 7 млн 409,5 тис. грн.

Телепоказ фільму стартує з 1 травня 2020 року в Чехії, Словаччині, Угорщині, Польщі, Румунії, Молдові, Хорватії, Словенії, Сербії, Косово, Чорногорії, Боснії та Герцеговині, Македонії, Болгарії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ