Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ХДС підтримає всіх кандидатів від Львівщини, які претендуватимуть на міністерські посади за квотою «Нашої України»

ХДС обов’язково підтримає всіх кандидатів від Львівщини, які претендуватимуть на міністерські посади за квотою «Нашої України», — запевнив «Гал-info» народний депутат, голова ЛОО ХДС Антон Ружицький. За його словами, Християнсько-демократичний союз за підсумками виборів отримав лише одного народного депутата від Львівщині — Антона Ружицького й наразі не йшлося про те, претендуватиме він чи ні на якийсь портфель в Кабінеті Міністрів за квотою «Нашої України», яку блок отримав за коаліційною угодою.

«Народні депутати від Львівщини, на мій погляд, мають дуже великий потенціал і оскільки у Верховній Раді нас не так уже й багато, я вважаю своїм обов’язком всіляко посприяти львів’янам при розподілі міністерських портфелів», — пояснив Антон Ружицький.
Нагадаємо, за умовами коаліційної угоди БЮТ відійшли портфелі: прем’єр-міністра, першого віце-спікера парламенту, міністра агропромислового комплексу, міністра економіки, міністра палива та енергетики, міністра вугільної промисловості, міністра будівництва та архітектури, міністра культури, міністра надзвичайних ситуацій, міністра охорони здоров’я, міністра фінансів, голови Фонду держмайна, голови Держкомітету телерадіомовлення.
„Наша Україна” натомість отримала посади: голову Верховної Ради, віце-прем’єра з регіональної політики, міністра праці, міністра промислової політики, міністра молоді та спорту, міністра внутрішніх справ, міністра юстиції, голови антимонопольного комітету.
Соціалістична партія своєю чергою отримала такі посади: першого віце-прем’єр-міністра, міністра екології, міністра освіти, міністра транспорту та зв’язку, уповноваженого у Верховній Раді з прав людини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ