Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Хлібне перемир'я": за два дні 8 загиблих та 10 поранених

Сьогодні, 20 липня, прес-центр штабу АТО надав уточнену інформацію щодо втрат протягом останніх двох днів у зоні бойових дій на Донбасі, передає Гал-інфо.

За минулу добу, 19 липня, чотири військовослужбовці ЗС України загинули: один захисник – від кулі ворожого снайпера, троє – підірвалися на мінно-вибуховому пристрої. Ще троє військовослужбовців отримали поранення.

За поточну добу, 20 липня, в результаті активізації дій противника, у тому числі масованого обстрілу позицій ЗС України, загинуло чотири українських військовослужбовці, один потрапив у полон. Семеро наших захисників отримали поранення.

Збройні Сили України дали гідну відсіч противнику, який зазнав значних втрат загиблими та пораненими.

Раніше прес-центр штабу АТО з посиланням на мобільну прес-групу ОТУ «Маріуполь» повідомив про те, що бойовики порушують так зване «хлібне перемир’я» поблизу Богданівки на Маріупольському напрямку.

Як повідомив заступник командира роти однієї з механізованих бригад Олександр, наші військовослужбовці підрозділу повністю контролюють ситуацію. Останнім часом незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування поблизу їхніх позицій.

«За останніх кілька днів з території, яка тимчасово підконтрольна незаконним збройним формуванням, бойовики ведуть вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів. На щастя, позиції наших опорників цими днями не обстрілювалися зі зброї крупних калібрів, яка заборонена Мінськими домовленостями. Однак постійно надокучає стрільба, яку проросійські найманці ведуть із гранатометів і стрілецької зброї. У більшості випадків обстріли починаються вночі після 22.00. Також помічаємо поодинокі «шастання» диверсійних груп по зеленці», – розповів заступник командира роти однієї з механізованих бригад Олександр.

За його словами, такими діями окупанти намагаються дізнатися розташування позицій, лінію укріплень, можливості і наявну техніку та озброєння.

«Ми їм цього зробити не даємо, ворога не підпускаємо. Бойова техніка справно працює, ми її перевіряємо та тримаємо зажди напоготові. Воїни на цьому напрямку дотримуються «хлібного перемир’я», першими вогонь у відповідь не відкриваємо. Лише у разі загрози життю і здоров’я військовослужбовців», – додав офіцер.

Окрім того, українська сторона СЦКК повідомила, що танки НЗФ ОРДО обстріляли житлові квартали Красногорівки.

Сьогодні,20 липня, близько 5.00 під час обстрілу, імовірно, з танкових гармат позицій сил АТО в районі Красногорівки, під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали населеного пункту.

Один з боєприпасів влучив у квартиру в п’ятиповерхового будинку на вулиці Сонячній та спричинив пожежу. Лише дивом ніхто з мешканців будинку не постраждав.

Нагадаємо, що 24 червня було проголошено перемир’я на період збору врожаю - так зване «хлібне перемир’я».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ