Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ХМЕЛЬНИЧЧИНА. „ГАЛ-INFO”. 13.11.2007. На Хмельниччині почали рости ціни на цукор

За останній тиждень роздрібні ціни на цукор на Хмельниччині зросли до 3 грн. за кг. Серед основних причин – підвищення собівартості виробництва цукру, загальний ріст інфляції та дещо гірший врожай цукрового буряка в порівнянні з минулим роком. Як зазначають в Національній асоціації цукровиробників «Укрцукор», до кінця року через перелічені фактори, скоріш за все відбудеться підвищення ціни на цей продукт.
Як зазначає начальник відділу контролю цін на ринку продовольчих товарів Олена Романенко, на сьогодні роздрібні ціни на цукор на ринку становлять до трьох гривень за кілограм, в той час як ще декілька тижнів тому вартість цукру становила 2,5-2,7 гривні. За її словами крім того що причиною підвищення стало збільшення собівартості виробництва цукру до 3,1 тис грн. за тону цукру, а оптово-відпускні ціни в Україні на цукор й досі складають 2,6-2,7 тис. грн.., причиною підвищення ціни на солодкий продукт стало і те що у Хмельницькій області всього зібрано 336 тис.тонн буряків, що 15 тис.тонн менше попереднього року.
Водночас щодо тенденції росту цін на цукор на Хмельниччині до рівня цін попереднього року, як виробники, так і посадовці зазначають що його скоріш за все не буде – в загальному по Хмельницькій області урожайність буряків збільшилась на 25 відсотків і складає майже 400 центнерів з одного гектара.
Нагадаємо, що в серпні минулого року середні оптово-відпускні цін цукор складали в середньому 2,4-3,60 грн. за кг., а на грудень 2006 року склали в середньому 2,9-3.1 грн. за кг. Основною причиною здешевлення цукру став добрий врожай, який призвів до перевиробництва цукру, відтак до загального зниження цін на цей продукт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ