Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ХМЕЛЬНИЧЧИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. Частина Кам’янця-Подільського претендує на статус пам’ятки світової культурної спадщини

Генеральний директор історико-архітектурного заповіднику «Кам’янець» Василь Фенцур виступив з ініціативою включення культурного ландшафту каньйону ріки Смотрич, на якій розташовано Кам’янець-Подільський історико-архітектурний заповідник до Списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО.
Як зазначає Фенцур, роботи з підготовки необхідних матеріалів вже здійснено, і зараз вони подаватимуться для відповідного оформлення відповідно. Відтак, відповідно до міжнародних вимог, Національна комісія в справах ЮНЕСКО подасть документи в Центр світової культурної спадщини в Парижі. Члени ж спеціальної комісії оцінюватимуть пам’ятку за десятьма визначеними правилами критеріями.
«Каньйон, що оточує історичний центр Кам’янця-Подільського, є унікальним. Адже тут гармонійно поєднуються природні та культурні пам’ятки. Сподіваюся, що його включення до світової культурної спадщини ЮНЕСКО сприятиме ще більшій популяризації нашого міста серед українських та закордонних туристів», - говорить Фенцур.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ