Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хмельниччина: Жителі села проігнорували вибори в ОТГ

На виборчій дільниці №681187 у селі Нова Гута Чемеровецького району проголосував лише 1 виборець з 96. Як повідомила голова дільничної виборчої комісії Валентина Гаєнко, члени ДВК також не брали участь у голосуванні. Під час підрахунку встановлено, що єдиний бюлетень зіпсований. Повідомив Андрій Попик, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Хмельницькій області.

Мешканці села Нова Гута в такий спосіб бойкотували вибори, висловлюючи невдоволення приєднанням до Чемеровецької ОТГ (від села до Чемеровець відстань 27 км), в той час як до смт Смотрич (сусіднього Дунаєвецького р-ну), всього 1-2 кілометри.

Відзначимо, що згідно з пунктом 3 частини 1 статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», територія об’єднаної територіальної громади має бути нерозривною, межі об’єднаної територіальної громади визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об’єдналися.

Додамо також, що ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ