Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хоча офіційно купальний сезон вже розпочався, водойми Львівської області ще не готові приймати відпочивальників

Хоча офіційно купальний сезон вже розпочався, водойми Львівської області ще не готові приймати відпочивальників. Наразі комісія управління з питань надзвичайних ситуацій вже перевірила низку водних об’єктів, проте жоден з них не відповідає усім вимогам безпеки.

З 17 водних об’єктів, на яких було проведено першу частину перевірок, найбільш якісно підготовлені до літа такі господарства: лісове господарство «Бухта вікінгів» (Пустомитівський район), ТзОВ «Озерний край» (Пустомитівський район), база відпочинку «Гранд-резорт» (Пустомитівський район), ТзОВ «Узлісся» (Перемишлянський район), експрес бар-мотель «Чарівна долина» (Городоцький район), база відпочинку «Сокіл» (Городоцький район), ТзОВ «Колиба» (смт. Брюховичі), Винниківське озеро (м. Винники), база відпочинку ВАТ «Львівський мотозавод» «Лісова казка» (Яворівський район), Яворівський національний природний парк.
За словами начальника управління з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА Олексія Титаренка, найбільшою проблемою наразі є неперевірене дно акваторії водойми та відсутність матросів-рятувальників. Управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає мешканців Львівщини від купання в невстановлених місцях. «Ми не можемо заборонити людям купатися у невідведених місцях, проте мусимо зробити все для безпеки відпочивальників на організованих пляжах», — сказав сьогодні, 16 травня, під час прес-конференції Олексій Титаренко. Він також зазначив, що в попередні роки стан підготовки водойм до купального сезону був суттєво гіршим. Сьогодні ж підприємці зацікавлені у розвитку культурно-розважальних закладів біля води. Якщо торік було лише 17 водних об’єктів спеціально обладнаних для купання, то вже зараз їх є 23, а до завершення купального сезону рятувальники очікують, що їх буде близько 40.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ