Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хочеш бути державним реєстратором, здай іспит на знання українського законодавства!

Хочемо поділитись новиною про те, що Уряд підтримав пропозицію Міністерства юстиції щодо проведення обов’язкового анонімного тестування осіб, які мають намір здійснювати діяльність державних реєстраторів.

Зазначена ініціатива буде реалізована у рамках 2-річного експериментального проекту Мін’юсту з організації  визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора.

Зі слів очільника Львівської юстиції Тараса Греня, з 1 січня 2019 року всі кандидати на посаду реєстраторів будуть складати професійний іспит на знання українського законодавства. Це - ще одна новація Мін’юсту для того, щоб підвищити професійний рівень реєстраторів та забезпечити якість їх роботи.

Важливо також і те, що окрім кандидатів на посаду реєстраторів іспит будуть складати і ті реєстратори, які з тих, чи інших причин були відключені від доступу до реєстрів.

Тобто для того, щоб продовжити роботу реєстратором після відключення потрібно буде скласти іспит. 

Організація визначення професійної компетентності осіб здійснюватиметься Мін’юстом шляхом автоматизованого анонімного тестування, що проводиться один раз на місяць. У разі потреби, за рішенням Мін’юсту, автоматизоване анонімне тестування може проводитися більше ніж один раз на місяць.

Під час проведення автоматизованого анонімного тестування можуть бути присутніми представники засобів масової інформації.

Мін’юстом обов’язково забезпечується ведення відео-фіксації процесу автоматизованого анонімного тестування.

Особи, які не пройдуть автоматизованого анонімного тестування, можуть повторно звернутися до Мін’юсту та пройти його у будь-який час.

Сертифікат про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації є обов’язковим документом для призначення особи на відповідну посаду/укладення трудового договору із суб’єктом державної реєстрації з метою виконання функції державних реєстраторів, а також для відновлення державному реєстратору доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та/або Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ