Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Хода проти смерті": депутат Чернігівської облради складе мапу "смертельних зон"

Депутат Чернігівської обласної ради Ярослав Демченков прийняв участь у нараді на тему: «Майбутнє України – здорова нація. Чернігівщина без наркотиків», яка пройшла у четвер, 3 листопада, у приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації за участю керівництва області та її силових структур. Про це повідомила прес-служба депутата.

"Ходою проти смерті" назвав свою роботу депутат обласної ради Ярослав Демченков

Під час наради Ярослав Демченков оголосив про початок реалізації його громадської ініціативи "Хода проти смерті".

"Рік тому, я почав ходу проти смерті, як депутат обласної ради. На різних рівнях я говорю, що життя людини перестало бути цінністю у нашому суспільстві. Нас косить наркоманія, алкоголізм, ДТП, безпритульне дитинство, вбивства та інші негаразди. Це щоденні, не відкладені на майбутнє, а сьогоденні людські жертви "тут та зараз". У багатьох випадках смерті людини винні недоліки системи, бездіяльність влади, втрата пильності суспільства та байдужість до життя інших та інколи свого життя", такими словами почав свою доповідь на нараді Ярослав Демченков.

Депутат повідомив, що вже почав роботу, щоб дослідити кожний куточок області та скласти мапу її "смертельних зон". Таку роботу він планує здійснювати в межах всієї країни.

"Смертельна дорога та швидкість на ній, переходи та перехрестя, криміногенні райони та будинки, місця поширення наркоотрути, недоліки роботи житлово-комунальних служб, байдужість, бездіяльність та проста халатність представників органів влади, що ставить під загрозу життя людини, повинні знайти своє відображення на цій мапі та стати зонами у яких повинно бути організована активна взаємодія громади, депутатського корпусу, влади та правоохоронних органів", говорить Демченков.

Депутат подякував голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку за підтримку у боротьбі з наркоагресією у області та організацією наради. Проте депутат відзначив суттєві недоліки у роботі з організації боротьби з наркоагресією у області та країні. Демченков значно розкритикував діяльність спеціального центрального органу влади – Національної агенції з питань боротьби з наркотиками, представник якої навіть не приїхали на нараду до Чернігова.

Депутат закликав присутніх на нараді подумати про очевидність загрози наркоманії та страшні темпи її зростання, а також знайти ефективні рішення, як протидіяти реаліям наркоагресії.

Демченков яскраво розповів присутнім, як звичайна людина стає наркоманом, хто, зазвичай її привчає до наркотику, як забезпечує; та, що головне, як ця людина потім існує у суспільстві. Демченков зосередив увагу присутніх на тому, що у невеликих населених пунктах багато людей обізнані про точки реалізації наркотиків, про ділерів та їх "кришу", проте, лише за втручання обласного апарату управління внутрішніх справ у цих населених пунктах відбувається зростання кількості затриманих. Як тільки обласний апарат їде з населеного пункту, обіг наркотиків поновлюється.

«Попит та пропозиція є головними проблемами. Ми повинні через зменшення попиту на наркотики, зменшувати наркоагресію. Профілактика та роз’яснювальна робота з молоддю не відповідає сучасним реаліям поширення інформації та обізнаності сучасної молоді. А молоді серед нарозалежних більше 65%! Підлітки 15 років зараз знають через Інтернет більше ніж ми з вами», сказав депутат учасникам наради. «Проте ці знання не завжди є цінними та безпечними. У Інтернеті можна дізнатись як спіймати кайф через вживання наркотиків, що це не страшно, не боляче та ти не звикнеш, у Інтернеті також можна замовити наркотики прямо до дому".

Продовжуючи доповідь, депутат підкреслив, що необхідна адекватна профілактика та роз’яснювальна робота. Соціальна реклама, буклети, лекції повинні містити фото факти та жахливу інформацію про вживання наркотиків. Депутат вважає, що "буквально потрібно показувати гниючих наркоманів, притони, смерть та не лякатись, що це може бути аморально, проте це буде дієво та ми можемо врятувати життя наших дітей, цілої нації. До школи потрібно повернути виховний процес. Організація дозвілля молоді повинно стати актуальним завданням навчальних закладів. Дітей 15-17 років буквально підсаджують на наркотики. Ми повинні говорити про загрозу на популярній у молоді мові, доступно, у тому числі на телевізійних молодіжних каналах".

Окремо депутат зупинився на питанні так званого "героїну для бідних", наркоотруту, яку виготовляють зі звичайних лік, які можна придбати у аптеці, або замовити у лікаря.

"Виготовлення таких наркотиків без участі інших неможливо, це колективний наркотик. Під час його виготовлення поширується сильний сморід ацетону, пального, кислот. Тому, місця його виготовлення дуже просто виявити, головне, щоб було бажання та міліції вистачало людей, відданих справі", продовжив депутат. Депутат вніс пропозиції щодо регулювання обігу ліків з яких можна виготовити ін’єкцію для наркозалежної людини.

Демченков планує відкрити спеціальний сайт у мережі Інтернет та безкоштовну телефонну лінію анонімного інформування про так звані "зони смерті", у т.ч. збору інформації про місця збору наркоманів, ділерів та іншої корисної інформації, яка через вплив депутата буде негайно опрацьовуватись підрозділами міліції, Службою безпеки України та прокуратури.

"Виявлення "зон смерті", депутатські заходи реагування, контроль за діями відповідних органів по ліквідації виявленої "зони смерті" та інформування суспільства, буде головними, проте не єдиними завданнями ініціативи "Хода проти смерті", наголосив Ярослав Демченков, говорячи про свою громадську ініціативу.

Під час наради депутат також вніс багато інших пропозиції, зокрема щодо організації замісної підтримувальної терапії накрозалежних осіб, лікування наркоманії та забезпечення роботи відповідних служб тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ