Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хруставчук стане на захист мистецького ринку «Вернісаж»

Львівський “Вернісаж” – це одна із знакових візитівок Львова. Перенесення ринку виробів народного промислу «Вернісаж» з площі Вічевої,1 у центрі міста до Високого Замку на перехрестя вулиць Кривоноса та Замкової – те саме, що перенести міську Ратушу з площі Ринок на вулицю Дорошенка. Таку думку висловив громадський діяч Богдан Хруставчук/ Про це повідомила прес-служба політика.

На думку громадського лідера, ідея перенести «Вернісаж» – крок до задоволення певних бізнесових амбіцій: «Це вже не вперше землі під «Вернісажем» намагаються «впорядкувати». Свого часу на місці арт-ринку планували спорудити підземний паркінг і готель. Тоді львівські митці і громада, воюючи з міською владою, змогли захистити свої права. Остерігаюсь, що сьогодні посадовці міської ради все ж таки вирішили віддати земельну ділянку «Вернісажу» під забудову більш хитромудрим способом. Тому закликаю громадськість та працівників мистецького ринку пильно стежити за діями і планами міських посадовців та забудовників», - наголосив Богдан Хруставчук.

Він також зазначив, що візьме під особистий контроль ситуацію з перенесенням і впорядкуванням «Вернісажу» та, не вагаючись, стане на захист працівників арт-ринку, якщо міські посадовці все ж наважаться ухвалити рішення про його перенесення і можливу забудову.

«Відомо, що проект ухвали про перенесення «Вернісажу» наразі не завізували представники депутатського корпусу – голова постійної комісії землекористування А. Валько, голова постійної комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища А. Гутник і секретар міської ради В. Павлюк. Закликаю депутатів Львівської міської ради запобігти неузгодженому перенесенню ринку виробів народного промислу «Вернісаж» з площі Вічевої,1 у центрі міста до Високого Замку на перехрестя вулиць Кривоноса та Замкової, а також посприяти тому, щоб арт-ринок було впорядковано належним чином», – підкреслив Богдан Хруставчук.

За словами громадського лідера, те, що під проектом ухвали є підписи начальника організаційного управління І. Сірка, начальника управління «Секретаріат ради», Л. Зубача, начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин М. Бокала, начальника юридичного управління Г. Пайонкевич, директора департаменту містобудування А. Павліва, голови Галицької райадміністрації І. Маруняк, заступника міського голови з питань містобудування та інфраструктури В. Шевчука та першого заступника міського голови О. Синютки, не стало для нього новиною. Адже, як стверджує Богдан Хруставчук, окремі з вищезгаданих осіб причетні до багатьох земельних скандалів і конфліктних ситуацій у Львові щодо майна громади міста, як наочний доказ тому, є справа парку «Снопківський», під час вивчення якої громадські активісти виявили низку суттєвих порушень законодавства з боку виконавчих органів міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ