Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Християни Запоріжжя приймали у себе Львівське місійне братство Подячного Хреста Господнього

З 14 по 15 березня 2006 року християни Запорізького краю, католики і православні, приймали Львівське місійне братство Подячного Хреста Господнього, яке нині з майже півторатонним дерев’яним хрестом здійснює паломництво Україною.
Запоріжжя стло сімнадцятим місцем зупинки паломників. До цього вони були у Сімферополі, далі – Дніпропетровськ. А розпочиналася хода два роки тому у Львові. Слідом – Київ, Донецьк. Про це повідомили в Католицькому Медіа-Центрі.
«Розпочали ми цю Подячну Хресну Ходу з благословення Святішого Отця Папи Йоана Павла ІІ, - зазначив греко-католицький львівський священик отець Михайло ЧНІ (чин Найсвятішого Ізбавителя), який ініціював і очолює це паломництво. - З дерев’яним хрестом, п’ять метрів у висоту і два з половиною в ширину, який ми спеціально виготовили для цього паломництва, ми маємо намір обійти усі столиці світу. Наша Подячна Хресна Дорога присвячена 2000-літтю спасительної смерті Ісуса Христа та Його Воскресіння. Цей похід має на меті об’єднати в одну Божу родину всі народи світу навколо Подячного Хреста Господнього».
Запоріжці після вечірнього богослужіння і проповіді отця Михайла в каплиці Святого Апостола Павла внесли Подячний Хрест Господній до храму Бога Отця Милосердного, де відбувалося всенощне чування. Наступного дня, після ранкової служби Божої проводжали львівське місійне братство. Єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ в Україні Станіслав Падевський висловив надію, що Подячний Хрест Господній здійснить свою місію всіма країнами світу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ