Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто "кришує" депутата-дорожника від БПП "Солідарність" Романа Демчину: суд закрив провадження у справі

Сьогодні в суді повинні були розглядати дві справи про адміністративні правопорушення, стосовно власника приватного підприємства "Рома", депутата Львівської обласної ради від БПП "Солідарність" Романа Демчини.
Роман Демчина зі своїм адвокатом готуються до судового розгляду.

В адмінпротоколах направлених до суду по справах 444/1774/20 та 444/1775/20 зазначалось, що Роман Демчина, як посадова особа порушив норми і стандарти при утриманні автомобільної дороги та не вжив всіх заходів щодо утримання доріг, чим створив перешкоду для дорожнього руху.

На суді Роман Демчина був присутній у супроводі свого адвоката, який повідомив, що ознайомився з матеріалами обидвох справ і переконаний, що суд повинен ці справи закрити виходячи з положень Кодекс у України про адміністративні правопорушення.

"Йдеться про подію 3 березня 2020 року, відповідно строк закінчився і встановлювати обставини нема необхідності. Ніхто не забороняв особам, які складали протокол, скласти його вчасно і подати до суду, щоб за три місяці ми ту справу заслухали", - зокрема зазначив адвокат Романа Демчини.

Також він зазначив, що це не перша ситуація коли приходять такі протоколи. Як повідомив Роман Демчина, це вже 19 чи 20 аналогічна справа стосовно нього.

Суддя Жовківського районного суду Мікула Володимир встановив, що справи вже поступили в суд з порушенням терміну давності. Відповідно справи не розглядались.

Залишається відкритим питання, чому для того, щоб відправити протокол про адміністративне правопорушення до суду знадобилось більше понад 3 місяці? Хто, та яким чином зацікавлений, щоб саботувати притягнення до відповідальності порушників? Та чи не скористався Роман Демчина своїм статусом депутата Львівської обласної ради від найбільшої фракції  БПП "Солідарність" (Європейська Солідарність), щоб вплинути на терміни надходження справи до суду? Редакція витребує матеріали даних справ і повідомить читачам, хто відповідальний за таку недбалість.

Зазначимо, як повідомляло Гал-інфо, суди вже неодноразово розглядали аналогічні справи стосовно директора ПП "Рома" Романа Демчини, і кожного разу його не було притягнено до відповідальності з різними формулюваннями.

Нагадаємо, приватне підприємство «Рома», власником та керівником якого є депутат Львівської облради Роман Демчина (БПП "Солідарність"), упродовж останнього часу стало фігурантом низки кримінальних проваджень, пов’язаниих із привласненням (розтратою) майна при будівництві та ремонті автомобільних доріг на території Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ