Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Хто підштовхує олігархів до діалогу з опозицією? - огляд преси від радіо "Свобода"

Упродовж 2012 року Україна просіла чи не в усіх міжнародних рейтингах, економічні показники впали до рівня кризових, відкати в держзакупівлях сягнули захмарних «висот». Зокрема, як нагадує «Український тиждень», на 150 мільйонів доларів більше від ціни виробника заплатила Україна за т.зв. «вишки Бойка» – бурові установки, придбані в сумнівної латвійської фірми. А ще українські корупціонери отримали 60 відсотків відкату у сфері держзакупівель. За даними експертів, за 8 років розміри відкатів зросли втричі. З іншими цифрами видання знайомить в статті «Статистика «покращення». Про це пише радіо "Свобода".

2013 рік буде для України вкрай складним через низку причин, які потрібно буде вирішувати спільно, незалежно від політичних та соціокультурних уподобань, стверджує тижневик «Коментарі» і наводить 13 найважливіших проблем. Серед них – проблема з некерованість влади, тиск з боку Митного союзу, необхідність повертати борги, збільшення безробіття. А ще неосяжна корупція, відсутність виразної об’єднавчої ідеології у правлячої партії вкупі з небажанням влади вести будь-який діалог із суспільством.

Хоч би що робиться – все до виборів 2015 року, переконує «Дзеркало тижня». От і призначений Віктором Януковичем уряд має сенс розглядати передусім з погляду вирішення ним завдання 2015-го. Водночас, як зауважує видання, зробивши ставку на довірених людей, Янукович не просто обмежив під час кризи інтелектуальний ресурс виконавчої влади вихідцями з одного регіону та бізнес-клубу; він не тільки підштовхнув олігархів до тіснішої співпраці з опозицією; він поставив призначену ним команду перед необхідністю створювати власний політичний ресурс – нову кровоносну систему забезпечення результату. Чи упораються із цим завданням вірні Януковичу кадри у газетярів викликають сумніви. Стаття називається – «Зворотній відлік».

Кращим майбутнім для своїх дітей українці вважають бізнес і тепер вчать робити гроші навіть дошкільнят, інформує тижневик «Кореспондент». Як заробити перший мільйон, дітвора дізнається на різного роду курсах і в загальноосвітніх приватних школах. Видання зауважує, що нинішня прискіплива увага до грошей – наслідок надмірної ідеологічної неуваги в радянському минулому. Публікація має заголовок «Ясла для мільйонерів».

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ