Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Хто шукав роботу в новорічну ніч, - дослідження

В останній день 2013 року на вакансії опубліковані на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна відгукнувся 881 пошукач . А от 1 січня активним пошуком роботи займалось всього 28 осіб.

Першою вакансією, на  яку відгукнулись у новому році стала пропозиція про  роботу в ІТ сфері на посаді Frontend developer. Також в перші години  2014 року  пошукачів зацікавили вакансії керівника відділу продажів в Одесі, PHP-розробника в Донецьку та технолога в готель і бухгалтера у Києві.

Пошук роботи це не лише перегляд вакансій, але і створення власних резюме. У переддень Нового року свої резюме розмістили  чи оновили 165 пошукачів.  А у перший день Нового року навіть більше – 235 охочих знайти нову роботу. У звичайний будній день ця цифра знаходиться в межах 500-700 резюме на день.

Останніми резюме старого року стали резюме авіадиспетчера, що було опубліковане о 23 годині, 21 хвилині та студента, що зацікавлений в роботі оператора ПК, опубліковане о 23.58.

Перші хвилини Нового року публікації резюме присвятили майбутній медичний представник із Запоріжжя (час створення – 00 год. 44 хв.), РНР програміст із Києва (00.46) а також тракторист- машиніст із Харкова (01 год 46 хв). Загалом новорічну ніч можна назвати часом студентів, фрілансерів та представників робочих спеціальностей. Саме від останніх була рекордна кількість резюме у святкову ніч. Наприклад, в Новий рік з новою роботою хотіли увійти зварник на напівавтоматах (час публікації – 04 год. 16 хв), інженер електрик (06.27 ранку) та водій-кур’єр (7.45 ранку).

Незважаючи на вихідні дні та святковий графік, не всі компанії можуть дозволити собі відпочинок. Іноді новий співробітник потрібен настільки терміново, що його шукають навіть замість того щоб сервірувати святковий стіл. 31 грудня на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter  Україна було створено 51 вакансію. Найчастіше співробітників шукали в ІТ сфері (більше половини вакансій саме для них), в сфері продаж (наприклад, були пропозиції для керівника відділу продажу, торгового представника та менеджера по роботі з клієнтами). В останні години 2013 року з’явились нові вакансії для аудитора, повара, персонального асистента.

У перший день нового року більшість спеціалістів по персоналу  вирішили взяти вихідний і нових вакансій було усього чотири. Це вакансії бармена, молодшого юриста в сфері корпоративного права, копірайтера на віддалену роботу та торгового представника.  А от уже 2 січня частина спеціалістів повернулись до роботи і опубліковано було уже 45 вакансій. У звичайний будній день на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter  Україна створюється чи продовжується близько 100-150 вакансій.

Дані були отримані у результаті аналізу бази даних вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у  січні  2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ