Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хтось має відповісти за вироки Тимошенко та Луценку – президент Європарламенту

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що вироки колишньому прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко та колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку викликають низку питань до української влади. Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це М.Шульц сказав під час зустрічі з делегацією Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на чолі із секретарем НСЖУ Олегом Наливайком.

"Неможливо для нас робити судження щодо незалежності судової системи в Україні. Чи є ваша судова система залежною, чи ні – це не наша роль виносити такі судження, однак абсолютно точно, що вироки колишньому прем’єр-міністру, колишньому міністру внутрішніх справ за дуже жорстких умов порушують перелік запитань у міжнародних відносинах, і на ці питання уряд та Президент України мають відповісти”, - сказав М.Шульц.

Він зазначив, що сьогодні численні представники ЄС, в тому числі і він особисто, намагаються сприяти вирішенню ситуації з кримінальними справами проти колишніх урядовців.

“Я не можу бути більш відкритим, але є інтенсивні контакти. Не лише мої, але й інших людей, які обговорюють питання з вищими представниками українського уряду”, - сказав Президент Європарламенту.

При цьому він також наголосив на тому, що нинішній, дуже складний період відносин між Україною та ЄС, пов’язаний, передусім, з наявністю кримінальних справ проти представників опозиції.

Як повідомляв УНІАН, колишній прем’єр-міністр України Ю.Тимошенко була засуджена до 7-ми років, а колишній міністр внутрішніх справ Ю.Луценко – до 4 років позбавлення волі. При цьому, незалежні спостерігачі відзначали політичний характер обох вироків, а також низки інших процесів проти колишніх урядовців, які ще тривають в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ