Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олещук розповів, чому президент дистанціюється від конфлікту Саакашвілі й Авакова

Петро Порошенко постарається обмежитися заявами про неприпустимість подібної поведінки політиків, висловив припущення у коментарі Гал-інфо політолог Петро Олещук.

За його словами, і Яценюк, і Аваков відчувають, що їхній час добігає кінця, і саме з цим відчуттям пов’язані неадекватні реакції й дії посадовців. 

«Вони відчувають, що навіть якщо зараз вдається виторгувати якийсь час, щоб залишитися на посадах, все одно за цим прийде новий етап і їх буде відправлено у відставку. Обіпертися, за великим рахунком, їм в суспільстві немає на кого. І, мабуть, незабаром не буде на кого спиратися і в парламенті», – зазначив Петро Олещук.

На думку політолога, поведінка Авакова є образливою не лише щодо Саакашвілі, але також щодо президента.

«Оскільки це була Нацрада реформ, яку президент безпосередньо скликає й очолює, то (поведінку Авакова) можна сприймати як образу не тільки Саакашвілі, але й президента. Очевидно, в Адміністрації президента є підстави очікувати від Авакова вибачень», – сказав Петро Олещук. 

Разом із тим, він припустив, що президент загрібатиме жар руками Саакашвілі, а сам обмежиться заявами про неприпустимість подібної поведінки. 

«З одного боку, президенту потрібно зберегти коаліцію. З іншого боку, йому потрібен Саакашвілі. Це корисний для Порошенка політик, який перебирає на себе брудну роботу, нічим не гребує й дозволяє президенту дистанціюватись від неї. Тому президент буде намагатися, як завжди, дистанціюватися від проблеми, робити заяви про неприпустимість подібних дій, й тягнутиме час, поки питання уряду не вирішиться самостійно», – резюмував політолог. 

Раніше Гал-інфо повідомляло, що політолог Віктор Небоженко прогнозує незабарну відставку Авакова, а Олександр Доній вважає, що головним бенефіціаром конфлікту стане Петро Порошенко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ