Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ігор Держко запропонував розглянути питання про висловлення голові ЛОДА недовіри

На сьогоднішній позачерговій сесії облради голова фракції БЮТ в ЛОР Ігор Держко запропонував розглянути питання про висловлення недовіри голові Львівської облдержадміністрації.
Перед цим депутати намагались прийняти рішення по двох проектах, запропонованих одне – БЮТом та «Свободою», інше – «Нашою Україною». БЮТ і «Свобода» пропонували взяти інформацію Петра Олійника до відома, безпідставне звільнення голів РДА розцінювати як упереджене і таке, що носить характер політичного переслідування, звернутись до Президента України з проханням відхилити подання на звільнення голів РДА, а також дати принципову оцінку діям Петра Олійника і створити тимчасову міфжфракційну комісію для аналізу ситуації, яка склалась на Львівщині.
Проект рішення, яке подавала «Наша Україна», передбачає - інформацію Олійника взяти до відома, врахувати зауваження у подальшій роботі ЛОДА, ЛОР поінформувати Кабінет Міністрів України та Секретаріат Президента про ситуацію, яка сьогодні виникла на сесії.
Однак жодне з цих рішень не набрало потрібної кількості голосів. За пропозицією Олексія Кайди (ВО «Свобода») голосування проводилось поіменне, за що проголосував 51 депутат. За проект „Свободи” і БЮТу проголосувало 48 депутатів  «за», 39 – „проти”, 17 – утрималось. За другий проект рішення, запропонований НСНУ, 46 голосів «за», 47 – проти, 10 - утрималось. Оскільки рішення не вдалось досягнути, Олег Панькевич запропонував створити тимчасову комісію, яка би розслідувала ситуацію, яка склалась. Зараз триває активне обговорення доцільності створення такої комісії, а також чи ставити питання про висловлення недовіри Петрові Олійнику.
Депутати зауважують, що така комісія не дасть жодної користі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ