Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ігор Телішевський: "Питання готелю на вулиці Вороного - це іспит Садового на власну гідність та повагу до Львова"

Вже вкотре міська рада виносить на розгляд сесії питання «Про затвердження детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка».

Питання вже стало скандальним, через пропозицію побудувати новий готель у центрі міста, замість обіцяної парковки. Йдеться про ділянку на вулиці Миколи Вороного. Зараз там невеличкий паркінг на 40 місць, яким користуються мешканці прилеглих будинків. Новий готель передбачає паркомісця лише для своїх гостей. Фракція партії УКРОП у Львівській міській раді не голосуватиме за таке нахабство мера Андрія Садового. Адже, за попереднім планом, там мали облаштувати кількарівневий паркінг, який би частково вирішив проблему паркування в центральній частині міста. 

«Садовий вже не вперше жонглює думками і підтасовує факти. На жаль, його останні вчинки і слова доводять, що він більше піклується про туристів, ніж про львів’ян. І поки Львів уже кілька років потерпає від нестачі місць для паркування, Андрій Іванович «запаковує» центр новими готелями.  Паркінг, який обіцяли у міськраді раніше міг би вмістити близько сотні автівок. Питання готелю вже розглядалося на виконкомі і на  громадських слуханнях. За словами мешканців прилеглих вулиць, така любов мера до туристів і заробітку не лише аморальне, а й небезпечне. Адже, на їхню думку новий готель  навіть може спричинити тріщини в прилеглих будівлях та просідання дороги поблизу майбутньої будівлі. Ця ситуація – іспит  Садового на власну гідність та повагу до Львова», – наголосив голова фракції УКРОПу у Львівській міській раді Ігор Телішевський.

Таку позицію УКРОПу підтримали не лише місцеві мешканці, а й журналісти. Під час зйомки програми для телеканалу ZIK Ігор Телішевський вкотре зазначив, що УКРОП не голосуватиме за дане питання і закликав колег депутатів відстояти інтереси громади, а не Садового. 

Нагадаємо, минулого місяця під тиском УКРОПу та громади на засіданні колегії скандальне питання про готель було зняте з порядку денного сесії міськради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ