Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ігор Юхновський очолить Інститут національної пам’яті

За дорученням Президента України та на виконання двох його Указів уряд прийняв рішення про створення в Україні Інституту національної пам'яті як центрального органу виконавчої влади. Віктор Ющенко повідомив, що Інститут національної пам’яті очолить Ігор Юхновський. Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

На переконання Віктора Ющенка, символічним є те, що це важливе для держави рішення прийняте напередодні вшанування пам'яті жертв тоталітарного режиму, яке Україна традиційно проводить 21 травня у Биківні.
Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, новоутворений Державний комітет національної пам'яті має опікуватися рядом питань, серед яких: забезпечення реалізації держполітики у сфері відновлення та збереження національної пам'яті українського народу, координація діяльності інших органів влади в цій площині. Йдеться також про допомогу у всебічному вивченні історії української нації, у тому числі репресій, які чинилися проти неї тоталітарними режимами у різні часи, та поширення об'єктивної інформації про історію України в світі.
Юхновський Ігор Рафаїлович — фізик-теоретик, політичний і державний діяч. Академік НАН України. Закінчив Львівський університет ім. І.Франка (1951) і в 1959-1969 роках завідував у ньому катедрою фізики.
З 1969 року завідував Львівським відділом Інституту теоретичної фізики АН. Народний депутат всіх каденцій ВРУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ