Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«ІК «Вихор» звернувся з листом до Мороза та Януковича, в якому назвав організаторів рейдерської атаки на „Провесінь”

ТОВ «Інвестиційний консорціум «Вихор» скерував листа голові Верховної Ради України Олександру Морозу та прем’єр-міністру України Віктору Януковичу, в якому назвав організаторів рейдерської атаки на ВАТ «Агрофірма «Провесінь», та попросив створити спеціальну комісію з розслідування узгоджених дій львівських чиновників та групи Гончарова і притягнути до відповідальності корумпованих чиновників судових та правоохоронних органів. Про йдеться у відкритому листі.

«Консорціум потерпає від рейдерської атаки, ретельно спланованої та реалізованої з метою змусити Консорціум продати свої акції. До керівництва Консорціуму звернувся Гончаров Валерій Дмитрович – директор юридичної компанії «БІ.АЙ.ЕМ.- Захід», який, на нашу думку, є основним організатором рейдерської атаки». Валерій  Гончаров представився колишнім працівником СБУ та довіреною особою голови правління ВАТ «Агрофірма «Провесінь» Івана Півня. Валерій Гончаров повідомив інвестора, що наявність акцій не означає, що інвестор має будь-які права стосовно ВАТ «Агрофірма «Провесінь», та порадив якнайшвидше продати свій пакет акцій за ціною нижче номінальної. У протилежному випадку на інвестора чекають проблеми з судовими та правоохоронними органами”, - йдеться у листі.
Як стверджують представники «Інвестиційного консорціуму «Вихор», до складу групи, яка здійснює рейдерську атаку, крім Валерія Гончарова, входять директор ТОВ «Наша безпека» Бедрило І. М. (забезпечує силову підтримку) та Поліщук А.Ф. – директор ТОВ «Ліквідні цінні папери» (забезпечує взаємодію групи з територіальним управління Комісії з цінних паперів).
Користуючись зв’язками в правоохоронних органах та судах Львівщини, рейдери замовляють одночасно три перевірки ТОВ «ІК «Вихор» та ЗАТ «Народні реєстри» (реєстратора Агрофірми). У вересні цього року ТОВ «ІК «Вихор» перевіряють одночасно: Відділ УБЕЗ Управління МВС у Львівській області, прокуратура Франківського району та Львівське управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Ці ж структури одночасно перевіряють ЗАТ «Народні реєстри». При цьому директора ЗАТ «Народні реєстри» надовго зачиняють в приміщенні прокуратури Франківського району та допитують в присутності сторонньої особи – Поліщука А.І.
У листі йдеться про погрози фізичною розправою та переслідування акціонерів. Зокрема, у вересні цього року в приміщенні реєстратора А. Поліщук погрожував директору реєстратора, що в разі, якщо він не виконуватиме вказівок, можливе замовлення на його знищення. Заява подана в УБОЗ Львівської області, але незважаючи на очевидність фактів, кримінальну справу не порушено. До акціонерів, які звертались з позовами до суду за домашньою адресою, приїздять довірені особи Півня – Бедрило І.М. та інші і, представляючись співробітниками СБУ, залякують з метою спонукати відмовитись від позовів. Так, акціонер Лужецький відмовився від свого позову, поданого до Личаківського райсуду м. Львова. Акціонер Коренюк В.П., до якого Бедрило І.М. навідався у м. Київ, звернувся з приводу погроз до Святошинського РУГУ.
Також у листі звинувачують голову Господарського суду Львівської області Гулика  (в минулому працівник ВАТ «Агрофірма «Провесінь»), оскільки Господарським судом Львівської області неправомірно прийнята ухвала на арешт всіх акцій, що належать ТОВ «ІК «Вихор», а також забороняє ТОВ «ІК «Вихор» реалізовувати свої невід’ємні права брати участь у загальних зборах акціонерів. А суддя Франківського районного суду м. Львова Мартьянова  наклала арешт на акції ТОВ «ІК «Вихор», заборонила видавати їм документи, що підтверджують право власності на акції, заборонила їм скликати та проводити загальні збори акціонерів, а також заборонила ВАТ «Агрофірма «Провесінь» приймати зміни і доповнення до статуту, змінювати керівництво, збільшувати статутний фонд товариства, проводити збори акціонерів тощо, що є грубим втручанням в господарську діяльність товариства та суперечить Конституції і Законам України
Нагадаємо, як стверджує керівництво „Провесені”, рейдерська атака на ВАТ „Агрофірма „Провесінь” розпочалася у серпні 2006 року. Як стверджують на підприємстві,  ІК „Вихор”, за яким стоїть київська юридична фірма „Кизин, Чибисов та партнери”, використовуючи неправові методи, намагається захопити ВАТ „Агрофірма „Провесінь” з метою знищення підприємства, а  територію агрофірми використати під забудову елітними житловими будинками.
Окрім того, кілька днів тому голова правління ВАТ „Агрофірма „Провесінь” Іван Півень розповів, що до нього телефонували і погрожували. За словами Півня, погрози спричинені тим, що керівництво підприємства захищається і не віддає територію підприємства (102 га) під будівництво елітного мікрорайону.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ