Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імперативний мандат, на мою думку, обмежує конституційні права депутатів як громадян - Анатолій Матвієнко

„Депутати УРП „Собор” із самого почату були проти впровадження імперативного мандату в життя. Імперативний мандат, на мою думку, обмежує конституційні права депутатів як громадян. Позбавляє їх права на власну позицію”, - зазначив у коментарі “Гал-info” голова УРП "Собор", народний депутат України, член фракції „Наша Україна” Анатолій Матвієнко.
Анатолій Матвієнко наголосив на тому, що УРП „Собор” при формуванні виборчого списку і партійного зокрема ніколи не підходила з міркувань залучення фінансових мішків. „БЮТ виступив, як політичний холдинг, тобто машина, що залучала якомога більше людей, наближених до фінансово-промислових груп у свій передвиборний список. Ці проблеми, які існують зараз у середовищі БЮТу, є прямим доказом цього. Законопроект "Про внесення змін до закону "Про статус народного депутата", який Турчинов внесе на розгляд парламенту, є свідченням того, що лідери БЮТу хочуть захистити себе від того, щоб з фракції не розпочався масовий вихід депутатів. Цей законопроект - це залякуючий чинник для інакомислячих БЮТівців, з другого боку - він позбавляє депутатів власної позиції. Я вважаю даний законопроект таким, який суперечить чинній Конституції України”, - наголосив Анатолій Матвієнко.
Нагадаємо, що сьогодні, 6 вересня, представники БЮТ Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов внесли на розгляд парламенту законопроект "Про внесення змін до закону "Про статус народного депутата" щодо дострокового припинення повноважень депутата при невходженні або виходу зі складу депутатської фракції. Проект закону передбачає обов'язковий вступ та постійне перебування депутата в складі фракції політичної партії (виборчого блоку політичних партій), за виборчим списком якої його було обрано. Недотримання цієї вимоги є підставою для дострокового припинення, повноважень депутата – повідомляє УНІАН.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ