Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імперативний мандат треба тимчасово ввести в Україні на рівні закону, і Каськів це підтримає — Ксенія Ляпіна

Позиція лідера ГП «Пора» є свідченням демократії всередині мегаблоку, а не якихось принципових розбіжностей, — повідомила у коментарі «Гал-info» №8 виборчого списку НУ — НС Ксенія Ляпіна, коментуючи слова Владислава Каськіва, що закон про імперативний мандат є обмеженням його політичних прав.
«У нас уже давно триває глибока дискусія з цього питання. Справді, цей закон на рівні людської етики є певним обмеженням прав людей, оскільки погляди депутатів можуть і змінюватися. Однак це питання буде вирішуватись на рівні фракції перед голосуванням у парламенті. Норма щодо непереходу депутатів до інших фракцій повинна бути закладена не у законі про імперативний мандат, а на рівні політичної традиції. Однак ми всі розуміємо, що політична традиція в Україні тільки формується, і тому таку норму слід встановити на рівні Закону України, адже наразі з цим справді є проблема. У нашій політичній силі є група людей, які виступають проти введення імперативного мандату; але є група людей, які категорично виступають за його введення. Однак їхня позиція не є розходженням на базовому рівні. Рішення будуть приймати уже в парламенті: якщо буде врахована одна точка зору — що ж, прекрасно, якщо інша — теж добре. На жаль, у нашому суспільстві справді тимчасово потрібно ввести імперативний мандат. Тим більше, пан Каськів також заявив про те, що він буде підпорядковуватися рішенню фракції. Це дуже демократична позиція: сказати свою власну політичну думку, проте підтримувати загальне рішення», — прокоментувала вона.
Нагадаємо, лідер ГП «Пора» Владислав Каськів зазначив, що він особисто виступає проти запровадження закону про імперативний мандат, оскільки це обмежує його політичні права як народного депутата України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ