Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імперія Путіна довго не протягне - Тягнибок

Україні слід готуватися до «дев’ятого валу» – приступу «русскава міра». Про це 10 березня 2012 року заявив лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час зустрічі з громадою міста Світловодська на Кіровоградщині, - прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Лідер «Свободи» заявив:

«Що головне показують останні вибори в Росії? Від Москви «до самих до окраїн» уся ця країна – таки хвора на імперський синдром. Адже йдеться не тільки про 64% підтримки авторитарного імперіаліста Путіна – головного архітектора «єдиного євразійського простору». Найближчий «опонент» – комуніст Зюганов, який отримав понад 17% голосів,– такий же імперський реваншист, ідейний послідовник тоталітаризму, хіба що в стилі «совєцького ретро». А ще додайте результат дебошира-шовініста Жиріновського – понад 6% росіян, видно, марять разом із ним «мити чоботи в Індійському океані». Сукупно – це мало не 90%(!) відвертої підтримки авторитарного ладу та імперського курсу Москви…

Навіть якщо робити скидку на явні масові фальсифікації, ясно, що тотальна більшість московських підданих хочуть одного й того ж. «Царя-батюшку» і «собіратєля» земель. Менталітет орди, одним словом.

До того ж, якоїсь гідної альтернативи не видно, на жаль, і на обрії. Усі виборчі перегони в Росії нагадують договірний футбольний матч, коли і гравці обох команд, і всі арбітри наперед знають результат і давно з ним змирилися. Не тільки Путін і Медвєдєв усе спланували й узгодили ще до виборів. Але й навіть «системна опозиція», яку явно «призначили» згори, смиренно визнає результати і вітає нового-старого президента. Тривалі виступи «несистемної» опозиції (дуже різношерстої «збірної») досі мають мізерний вплив на решту суспільства. Тотальній більшості – просто байдуже. Ні кричущі фальсифікації, ні репресії проти незгодних їх зовсім не торкають.

Отож, «вєсєлітса і лікуєт вєсь народ»: «Барін» вернувся! Росія знову «спасєна»! Вірнопіддані воліють цяря-батюшку, якого спершу підноситимуть до небес, потім проклинатимуть і зневажатимуть, врешті піднімуть його на вилах, і насамкінець – московська Церква визнає його «святим». Так було раніше і, вочевидь, триватиме до кінця імперії.

Як бачимо, Росія – наскрізь хвора. Невиліковно. Діагноз: вроджений ординський авторитаризм, хронічний євразійський імперіалізм та задавнений великодержавний шовінізм у важкій формі.

Ясно, що така внутрішня хвороба неминуче вилізе назовні – небезпечними геополітичними припадками. Тому Україні слід готуватися до «дев’ятого валу» – приступу «русскава міра».

Проте є й добра новина: імперії з таким діагнозом довго не живуть. Засвідчено досвідом усієї історії людства».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ