Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імпічмент для Трампа: від Білого дому вимагають документи про оборонну допомогу Україні

Голови трьох комітетів Палати представників, що ведуть розслідування з імпічменту президента США, надіслали повістки Пентагону, а також адміністративно-бюджетному управлінню Білого дому для отримання документів, пов'язаних з призупиненням оборонної допомоги Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Розвідувального комітету Палати представників, передає Укрінформ

"З огляду на розслідування з імпічменту (президента США – ред.), що проводиться Палатою представників, ми надсилаємо повістку, яка вимагає від вас надати документи, викладені в супровідному графіку, до 15 жовтня 2019 року", - наголошується документі від імені керівників комітетів з питань розвідки, закордонних справ, а також нагляду та реформ.

Як уточнили законодавці, комітети розслідують, "наскільки президент Трамп поставив під загрозу національну безпеку (США – ред.), коли змушував Україну втрутитися у наші вибори 2020 року, та відмовив у наданні військової допомоги, гарантованої Конгресом, щоби допомогти Україні протистояти російській агресії".

Свій запит законодавці обґрунтували повідомленнями про те, що в липні 2019 року президент Трамп наказав в.о. главі адміністративно-бюджетного управління Міку Малвані призупинити військову допомогу Україні. Малвані, своєю чергою, передав розпорядження президента Пентагону й Державному департаменту.

Як підкреслюється в документі, чиновники Держдепу й Пентагону були "спантеличені й стривожені" після того, як дізналися про директиву Білого дому. У Міністерстві оборони навіть намагалися переконати Білий дім про те, що допомога Україні є ефективною, і її не слід розглядати так само, як іншу зарубіжну допомогу.

Як повідомлялося, наприкінці вересня Палата представників розпочала формальну процедуру імпічменту президента США через можливі спроби тиску на Україну з метою ініціювати розслідування проти Джо Байдена, головного політичного конкурента Трампа на виборах президента США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ