Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Індійською вакциною, що проходить у справі загибелі краматорського підлітка, щепити в Україні не будуть, – міністр Князевич

Ми довели, що смерть дитини торік в Краматорську не пов’язана з якістю вакцини. Це нещасний випадок, який збігся у часі з перебігом імунізації. Про це сьогодні, 23 квітня, під час прес-конференції у Львові повідомив міністр охорони здоров’я Василь Князевич.
За словами міністра, таким висновкам передували велика кількість експертиз вітчизняних та міжнародних незалежних фахівців, зокрема, лабораторії у Парижі.

Василь Князевич озвучив попередньо причину смерті юнака – блискавичне протікання інфекційно-токсичного шоку. «Більше можна буде сказати, коли прокуратура віддасть всі матеріали справи», – додав він.

Щодо майбутнього індійської вакцини, яка проходить по справі загиблого підлітка, її швидше за все вже не використовуватимуть в Україні. «Ми не відмовляємося від вакцини. Хоча щодо її використання діє заборона прокуратури, яка наразі не знята... Як вийти з цього? Є багато юридичних проблем, зокрема, як увійти в вакцинацію. Бо ми маємо бути впевнені, що щеплення отримають 95% тих, хто його потребує. Тоді результат досягнуто. А за літо та осінь ми не встигнемо підготувати суспільство», – вважає В. Князевич.

Отож, зараз тривають переговори з іншими країнами, які би погодилися забрати вакцину, щоб вона не пропала.

«Як медики, розуміємо, що вакцинацію проти кору та краснухи треба зробити, що вакцина у нас якісна. Але якщо буде другий удар, ми ніколи не відновимо вакцинацію», – зазначив міністр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ