Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Інформація прес-центру АТО станом на 18:00 22.01.2015

Протягом дня, на окремих напрямках, незаконні збройні формування проявляли підвищену активність.

Найбільш напружена обстановка склалася в районі н.п. Дебальцеве. Противник веде по позиціям сил АТО масовані обстріли в районі населених пунктів Дебальцево, Ольховатка, Рідкодуб, Попасна, Санжарівка, Троїцьке, Чернухіне та ін. Загальна кількість таких обстрілів станом на 18.00 склала 45. Наші військові успішно ведуть контрбатарейну боротьбу, завдаючи бойовикам втрат у живій силі та техніці.

Поблизу Донецького аеропорту тривають жорстокі бої. Українські військові, займаючи вигідні рубежі, утримують свої позиції, одночасно завдаючи артилерійських ударів по нападникам та їх вогневим засобам. Під вогнем артилерії та реактивних систем бойовиків також перебувають населені пункти поблизу аеропорту. Зранку обстрілам з РСЗВ «Град» був підданий населений пункт Тоненьке. Пізніше обстрілів зазнали українські опорні пункти поблизу Авдіївки, Верхньоторецького, Мар’їнки та Опитного. В районі Верхньоторецького бойовики кілька разів вдавалися до безуспішних спроб штурму. Завдяки вмілому маневру вогнем українських військових бойовики несуть чисельні втрати.

В районі 29 та 31 блокпосту, поблизу населених пунктів Кримське та Нижнє, бойовики зранку провели обстріл наших позицій з артилерії та «Градів». Потім, близько 10.00, противник застосував танки, зав’язалась танкова дуель. В результаті грамотних дій наших танкістів противник відійшов. У другій половині дня тут спостерігалося відносне затишшя. 

На Маріупольському напрямку бойовики особливої активності не проявляли. З 10.00 до 11.00 вони з стрілецької зброї та мінометів тричі обстріляли наші позиції поблизу Миколаївки, а через годину – також тричі відкрили вогонь по Чермалику. Вогнем у відповідь українські військові змусили бойовиків припинити обстріл.

Знову зафіксоване відкриття вогню терористами по мирним громадянам. Обстрілу з артилерії зазнав н.п. Гранітне, також вогню з РСЗВ «Град» був підданий Авдіївський коксохімічний комбінат. Також бойовики продовжують застосовувати тактику обстрілу перепускних пунктів через лінію зіткнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ