Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Інформація прес-центру АТО станом на 18:00 23.01.2015

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, - прес-центр АТО.

Найбільш складна обстановка склалася на Луганському напрямку. Зранку, протягом кількох годин, противник вів інтенсивний обстріл позицій сил АТО в районі н.п. Станиця Луганська, застосовуючи артилерію, РСЗО, міномети та гранатомети. Згодом бойовики перевели основний вогонь в район 29-го та 31-го блокпостів. Обстрілів зазнали Кримське, Нижнє, Новотошківка, Трьохізбенка. Під вогнем танків та мінометів також перебували Щастя, Валуйське та інші населені пункти. З зенітної установки було обстріляно Кримське. Загалом бойовики на даному напрямку відкривали вогонь 42 рази. В районі Новотошківки противник здійснив спробу перейти у наступ, але наші артилеристи не дозволили бойовикам реалізувати свої плани. 31-й блокпост не утримується противником – бойовики залишили його після потужних вогневих ударів української артилерії.

В районі населеного пункту Дебальцеве також відмічалась активність вогневих засобів незаконних збройних формувань. Під ворожим вогнем у першій половині дня перебували позиції сил АТО в районі населених пунктів Санжарівка, Троїцьке, Каменка та саме Дебальцево. Наші військові наносять удари у відповідь. На одній з ділянок була помічена спроба противника просунутись вперед за підтримки бронетехніки. Після відкриття вогню українськими захисниками нападники відступили, залишивши на полі бою танк.

Не припиняються обстріли та бої поблизу Донецького аеропорту. Українські військові утримують свої позиції, одночасно завдаючи артилерійських ударів по нападникам та їх вогневим засобам. Противник несе втрати.

На Маріупольському спостерігається затишшя. О 13.00 бойовики здійснили обстріл з міномета населеного пункту Чермалик. Розповсюджена ЗМІ інформація про наступ танків противника не відповідає дійсності.

Терористи не припиняють вбивати мирних громадян та нищити інфраструктуру Донбасу. Сьогодні з гармат і РСЗО «Град» вони відкрили вогонь по Станиці Луганській та прилеглому селу Вільхове. Пошкоджені кілька будинків, серед цивільних є загиблі. Двічі мінометного обстрілу також зазнала теплоелектростанція в м. Щастя. Внаслідок прямого влучання у трансформатор було зупинено один енергоблок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ