Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформація про надзвичайні події протягом минулої доби

Протягом минулої доби підрозділами Головного управління МНС України в Львівській області для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів здійснено три виїзди оперативних груп та 48 виїздів підрозділів. Протягом доби на пожежах врятовано 8 осіб. Про це „Гал-info” повідомив прес-центр ГУ МНС України в Львівській області.
Зокрема, 10 січня о 10:21 надійшло повідомлення про пожежу в місті Стрий на вулиці Олесницького, 27 у квартирі на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем знищено порохотяг, два вікна та обшивку балкону, завдано збитків на суму 3 000 гривень. Врятовано одну особу та майно на суму 100 000 гривень. Під час пожежі евакуйовано шість осіб. Причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем 9-літнього сина власниці. Пожежа була ліквідована о 10:52.
Того ж дня, 10 січня, о 12:20 надійшло повідомлення про пожежу в селі Корчин Сколівського району в дерев’яній господарській будівлі. Вогнем було повністю знищено господарську будівлю та 5 кубометрів лісоматеріалів. Завдано збитки на суму 49 000 гривень. Пожежники врятували дві будівлі та майно на суму 100 000 гривень. Причина пожежі – порушення правил монтажу та експлуатації електромережі. Пожежа була ліквідована о 15:41.
10 січня о 18:26 надійшло повідомлення про пожежу в місті Червонограді по вулиці Шептицького, 9а в квартирі на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем було знищено речі домашнього вжитку на площі одного квадратного метра та пошкоджено меблі. Збитки склали 1 000 гривень. Пожежники врятували майно на суму 100 000 гривень. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем власниці.
У цьому ж місті, о 23:43 надійшло повідомлення про пожежу по вулиці Мазепи, 2 в квартирі на п’ятому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Вогнем було знищено ліжко та масляний радіатор. Внаслідок пожежі було завдано збитки на суму 1 000 гривень. Було врятовано одну особу та майно на суму 10 000 гривень. Причина пожежі – коротке замикання електромережі.
10 січня пожежники також ліквідували горіння сміття на відкритій території на площі 15 метрів квадратних у місті Перемишляни, по вулиці Галицька, 61 «а». А також ліквідували наслідки короткого замикання електрощитка в підвалі чотирьохповерхового житлового будинку в м. Львові, по вул. Марка Вовчка, 21.
Загалом, з початку року на території області виникло 66 пожеж, на яких виявлено 9 загиблих осіб та травмовано 1 особу. На пожежах врятовано 30 осіб, з яких двоє дітей. Протягом доби зареєстровано 5 пожеж. Орієнтовні збитки від пожеж складають 93 тисяч гривень, з них прямих – 54 тисяч гривень.
Крім того, підрозділами МНС, зокрема Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України, 10 січня була надана необхідна допомога двом травмованим туристам лижникам на лижних трасах гори Тростян.
Загалом, з початку гірськолижного сезону львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України надано допомогу 134 травмованим туристам-лижникам, проведено пошуково-рятувальні роботи 4 загублених туристів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ