Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформацію про українські ботанічні сади та дендропарки зробили доступною для всіх

ООН разом з Глобальним екологічним фондом видали в Україні перший збірник про українські ботанічні сади та дендропарки. Довідник безкоштовно роздаватимуть у бібліотеки та всім, хто цікавиться екологічним туризмом.

У новій книзі можна знайти дані про історію створення та розвитку, а також сучасний стан всіх 26 ботанічних садів та 17 дендропарків в Україні.

Раніше ці відомості були доступні лише науковцям, нині упорядники довідника сподіваються, що він приверне увагу громадськості до потреби збереження українських заповідних територій та сприятиме збільшенню кількості туристів. Експерт з комунікацій спільного проекту Програми розвитку ООН в Україні та Глобального Екологічного Фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» Олена Семенова розповіла, що книга видана накладом 2 тисячі примірників, поки лише українською мовою, однак у майбутньому не виключає, що довідник перекладуть і англійською. «Люди, прочитавши цю книгу, знатимуть, куди можна поїхати, відпочити, побачити якусь пам’ятку природи унікальну. Це для привернення уваги і з туристичного боку».

Довідник виданий за сприяння Ради ботанічних садів та дендропарків України . Це об’єднання вже існує 50 років, однак подібної книги до цього ще не видавало. Натомість Рікарда Рігер, директор Представництва ПРООН в Україні запевнила, що захист довкілля є і залишатиметься одним з пріоритетів в діяльності ООН в Україні, зважаючи на те, що 2010 рік оголошений ООН роком біорізноманіття у світі, передає Німецька хвиля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ