Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ініціативних та небайдужих закликають долучитися до створення політичної партії нового зразка

Однією з проблем сучасної України є відсутність справжніх ідеологічних політичних партій. Реальних політичних партій, які би захищали інтереси певних верств населення і не залежали б від грошових мішків олігархів, в Україні фактично немає. Про це на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат сьомого скликання Олег Канівець.

«У нас все перевернуто догори ногами. Дві революції, які відбулись в Україні, не принесли очікуваних результатів – люди змінилися, а ось система влади, її олігархічна модель залишилися. Політичні партії в Україні – це здебільшого проекти олігархів,в які вони вкладають кошти, щоб пізніше, через політичне лобіювання своїх бізнесових інтересів, повернути їх сторицею. Олігархічна влада не дає можливості прийняти закон про фінансування партій з держбюджету, оскільки тоді вони втратять контроль над політичним простором в Україні», – пише Канівець.

Відтак, Канівець пропонує активним й небайдужим українцям долучитися до формування реальної держави, в тому числі, реальної політики.

Канівець зазначає, що разом із однодумцям – народним депутатом п'яти скликань Тарасом Стецьківим, громадським діячем Олегом Дерев'янком та політологом Михайлом Басарабом– хоче згуртувати лідерів громадської думки, які би пізніше «долучилися до формування новітньої полілідерської партії мислячого класу, де себе зможе зреалізувати кожен активний громадянин України».

Тарас Стецьків переконаний, що відсутність ідеологічних політичних партій впливає на якість влади, стійкість політичної системи та компетентність кадрів, що здійснюють управління. «Останнім часом громадяни,експерти, аналітики закликають нову еліту до створення такої сили, яка б відображала і захищала інтереси тих, хто були рушіями обох українських революцій і зараз активно наполягають на необхідності змін в країні», – зазначає Стецьків.

За словами Канівця, відсьогодні, у Києві розпочинає свою роботу відкритий публічний офіс громадянської ініціативи по створенню неолігархічної політичної партії нового зразка: «Наша адреса: Київ, вул. Іллінська, 8. Чекаємо на активних, відповідальних та самодостатніх», – пише Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ