Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іноземці на Львівщині: скільки видано дозволів на працю?

Упродовж 2020 року Львівський обласний центр зайнятості надав (або продовжив термін дії) 806 дозволів на застосування праці іноземних громадян з 53-х країн (9 – держав СНД і 44-х – країн світу), що на 80 більше, аніж у 2019 році.
Ілюстративне фото. Photo by form PxHere

Левова частка (75%) дозволів була видана підприємствам, установам та організаціям, що зареєстровані та функціонують у Львові.

«Найбільше торік дозволів на працевлаштування отримали громадяни Турецької Республіки (338), Республіки Польща (123), Індії (57), Російської Федерації (21), Азербайджанської Республіки (17), Білорусії (15)», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, здебільшого праця іноземців застосовується у таких галузях економіки як виробнича діяльність – 30%, будівництво – 20%, сільське господарство та ІТ-індустрія по 15%, торгівля – 10%, сфера обслуговування та надання послуг – 5%, інші галузі – 5%.

Наприкінці 2020 року понад 400 працедавців Львівщини використовували працю іноземців. Примітно, що половина тих, хто отримав дозвіл на працю, обіймають керівні посади та відносяться до категорії «засновники та/або учасники, а також бенефіціари (контролери) юридичної особи, створеної в Україні». Ще 30% становлять кваліфіковані спеціалісти, а 20% – відряджені та наймані працівники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ