Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"INSO-Львів" запрошує на два грандіозні проєкти у межах 40-го фестивалю "Віртуози"

Традиційно, на межі весни і літа, один з найстаріших та наймасштабніших українських фестивалів - Міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози", - відбудеться у Львові впродовж 20 травня - 6 червня. Цього року фестивалю виповнюється 40 років.

«В рамках фестивалю оркестр «INSO-Львів» втілить, серед інших, два масштабні і безпрецедентні віртуозні проєкти, які символічно поєднають минуле й теперішнє. А найголовніше – ми всі матимемо можливість зустрітися в концертному залі з чотирма українцями, представниками музичної еліти світу, які своєю участю підтримують розвиток української культури», - говорить Іоланта Пришляк, голова правління оркестру «INSO-Львів».

– Як писав Річард Бах: «Кожна мрія тобі дається разом із силами, необхідними для її здійснення. Однак тобі, можливо, доведеться для цього добряче попрацювати». Десять довгих років очікування позаду, і ось незабаром наша мрія стане реальністю».

22 травня під час концерту «Віртуози 40. Новий Вектор» прозвучать прем’єри, що вразять своєю багатогранністю та загадковістю:

  • Ерньо Донаньї - Симфонічні хвилини для оркестру, ор. 36
  • Флоран Шмітт – «Трагедія Саломеї», для оркестру, ор. 50
  • Сергій Прокоф’єв - концерт для скрипки з оркестром номер 2, соль-мінор, op. 63
  • Золтан Кодай - Танці з Галанти
  • Ерньо Донаньї у своєму творі поєднує традиції Сходу і Заходу. Цього композитора називають угорським Брамсом.
  • Флоран Шмітт – втілення французького романтизму. Шмітт також виявляє цікавість до Сходу, і його музика поведе слухача стежками між страхом і любов'ю, розпачем і надією.
  • Золтан Кодай повертає з небуття багатство угорської музичної культури і у такий спосіб створює новий індивідуальний композиторський стиль.
  • Сергій Прокоф’єв - давно відомий як майстерний композитор скрипкових концертів, огорне своєю лірикою та занурить у філософські роздуми.

Доторкнутись до цих музичних плодів, які показують ідеальність образів та яскраву лірику, увійти у захоплюючу невідомість, - публіка зможе завдяки академічному симфонічному оркестру «ІNSO-Львів» під батутою знаного європейського диригента Андрія Юркевича (українця за походженням і за переконанням) та за участі солістів: сопрано Софії Соловій (Україна-Італія) та скрипаля-віртуоза Олега Каськіва (Україна-Швейцарія), що грає на інструменті одного з найвидатніших скрипкових майстрів в історії – Джузеппе Гварнері, наданій йому на знак визнання високого рівня його музичної майстерності.

Квитки - https://soldout.ua/booking/421-virtuosos-40.-new-vector?lang=ua

29 травня концертом з ємкою та промовистою назвою Ukrainians - симфонічний оркестр INSO-Lviv наблизить Україну до українців, запросивши розділити з ним місію двох музикантів-зірок світової сцени класичної музики – диригента Кирила Карабиця та скрипаля Валерія Соколова.

Кирило Карабиць - один з найяскравіших представників молодого покоління диригентів України, головний диригент Борнмутського симфонічного оркестру (Велика Британія), українець, що давно і наполегливо прославляє нашу диригентську школу по всьому світу, а в Україну повертає забуті чи втрачені імена та шедеври нашої музики.

Валерій Соколов (Україна-Німеччина) - всесвітньо визнаний скрипаль, харків’янин, що віднедавна обійняв посаду художнього керівника Львівського оркестру «ІNSO-Львів». З моменту перемоги Валерія Соколова на Міжнародному конкурсі скрипалів імені Пабло Сарасате його ім’я не сходить з афіш по всьому світу. Тепер воно все частіше з’являється на афішах концертів оркестру «ІNSO-Львів» - фірмовими знаками якого вже  давно стали: співпраця з першокласними світовими музикантами та культурний продукт, вартий світового експорту.

Саме в такому фантастичному складі прозвучить програма, що подарує унікальну можливість почути, як українську душу бачать композитори інших країн: Йозеф Гайдн у Симфонії № 63 La Roxelane до мажор, Бела Барток у Концерті для скрипки з оркестром № 2, та Леош Яначек в рапсодії для оркестру «Тарас Бульба».

Наша культура цікава та загадкова, особливо для гостей з інших країн. Наша музика приваблює своєю мелодійністю, ліричністю, а часто і запальним характером. Тому в цьому концерті вона звучатиме вишукано і витончено - у подвійних варіаціях Йозефа Гайдна. Прямуватиме від темряви і безвиході до світла і щастя - у Бели Бартока. А у Леоша Яначека - підкреслить трагічність гоголівського сюжету.

Квитки - https://soldout.ua/booking/426-virtuosos-40.-ukrainians?lang=ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ